Τοπικά

Εκπρόσωποι φορέων του Βόλου κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου

Στεφάνια στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου κατέθεσαν σήμερα στο Ηρώο, στην παραλία του Βόλου, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.  Δήλωσαν πως τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και τόνισαν πως αποτελεί ένα μήνυμα  για να συνεχίσει τις διεκδικήσεις η νέα γενιά.
“Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες που με αυταπάρνηση έδωσαν οι νέοι μας πριν 45 χρόνια για να εξασφαλίσουν σε εμάς τα υπέρτατα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.  Οφείλουμε να μνημονεύουμε και να εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις για να έχουμε πάντα αυτά τα αγαθά και να τα τιμούμε”  δήλωσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Γιώργος Καλτσογιάννης.

Από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ο κ. Παντελής Τσιρέμπολος σημείωσε “45 χρόνια από τους αγώνες που έκαναν οι φοιτητές και η νεολαία μας προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατία και να επανέλθουμε σε κανονικές συνθήκες.  Και σήμερα ο αγώνας για καλύτερη και δημοκρατικότερη παιδεία, για ένα δημόσιο σχολείο, είναι ακατάπαυστος.

“Το Πολυτεχνείο είναι πάντα πολιτικό σύμβολο, ζώσα παρακαταθήκη του λαού μας.  Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, καθώς οι πολιτικές στοχοποιούν όλο και περισσότερο πολίτες.  Το Πολυτεχνείο ζει στη νέα γενιά,  στους πολίτες,  στους εκπαιδευτικούς. Καθοδηγεί τους συνδικαλιστικούς και τους κοινωνικούς αγώνες.  Ζει στον αγώνα των εκπαιδευτικών για ένα ανοιχτό σχολείο που θα χωράει όλα τα παιδιά και όλα τα όνειρά τους.  Ένα σχολείο που θα σέβεται τη διαφορετικότητα και θα τη θεωρεί πλούτο, που θα καλλιεργεί ό,τι ενώνει τους ανθρώπους” ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλης Μούσιος.

“45 χρόνια μετά ο αγώνας κάθε νέας γενιάς για ένα καλύτερο αύριο.  Τιμάμε το Πολυτεχνείο και ένας λαός δεν πρέπει να ξεχνά” πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Φίλιππος Κωνσταντινίδης.


Εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας ο Γιώργος Μαγιάκος δήλωσε “Τιμούμε τους αγώνες της νεολαίας και είμαστε εδώ παρόντες για να θυμήσουμε στους νεότερους ότι πρέπει να αγωνίζονται γιατί η δημοκρατία δεν κατακτάται. Το Πολυτεχνείο ζει και θα το τιμούμε κάθε χρόνο.  Καλούμε όλο τον κόσμο να συστρατεύεται μαζί μας”.

Από το Εργατικό Κέντρο Βόλο ο πρόεδρος Θανάσης Παπαδημόπουλος σημείωσε πως μετά από 45 χρόνια το σύνθημα “Ψωμί,Παιδεία, Ελευθερία” είναι πιο επίκαιρο. Δυστυχώς οι πολιτικές λιτότητας έχουν υποβαθμίσει τις υποδομές της παιδείας, έχουν φτωχοποιήσει τον λαό.  Είναι καιρός όλοι μας να συστρατευτούμε και να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε πάλι καλύτερη παιδεία, δουλειά και δημοκρατία”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το