Τοπικά

Εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας ανιχνεύουν τις παιδικές ζωγραφιές “Θ”

Σ4 Φ2 (3)

Τουλάχιστον 50 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Η δημιουργική έκφραση μέσα από τη ζωγραφική» που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Το σεμινάριο αποσκοπούσε στην πληρέστερη και ειδικότερα σε εικαστικά ζητήματα ενημέρωση των εκπαιδευτικών με τρόπο βιωματικό μέσα από τη λειτουργία συμμετοχικού εργαστηρίου.

Μέσα από το σεμινάριο οι εκπαιδευτικοί έμαθαν να αποκρυπτογραφούν τη γλώσσα της παιδικής ζωγραφικής και να κατανοούν τον πολιτισμό.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εικαστικού κ. Αναστασίας Λαμπροπούλου και διακρίθηκε σε μια 20λεπτη θεωρητική πλαισίωση αλλά και σε μια δίωρη εργαστηριακή-βιωματική εφαρμογή.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Αντώνης Αντωνίου τόνισε πως το σεμινάριο έτυχε της θερμής ανταπόκρισης πολλών εκπαιδευτικών, όπως δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών ειδικοτήτων. Είχαμε πολλές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς που ήθελαν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο και γι’ αυτό έγινε σε δύο δόσεις. Μέσα από το σεμινάριο οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να «ανιχνεύουν» και να αποκωδικοποιούν τη γλώσσα μιας παιδικής ζωγραφιάς. Υπήρξε παραγωγή εργασιών από τους εκπαιδευτικούς και το σεμινάριο είχε βιωματικό χαρακτήρα, ώστε μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί να καταλάβουν την αίσθηση των γραμμών, των χρωμάτων, του περιγράμματος. Δόθηκε έτσι το στίγμα πως στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί με έφεση στα εικαστικά.

Μέσα στο Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τη δημιουργική γραφή, ενώ τον Απρίλιο θα διοργανωθεί σεμινάριο για την θεατρική παιδεία και αγωγή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το