Τοπικά

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές έκαναν το 6ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας «αγνώριστο»

6o dimotiko neas ionias

Σε μία περίοδο που οι οικονομικοί πόροι που διαθέτει το κράτος και η εκάστοτε δημοτική αρχή για την εκπαίδευση είναι περιορισμένοι, ο μόνος τρόπος για να παραμείνουν λειτουργικές και ανθρώπινες οι σχολικές μονάδες είναι ο εθελοντισμός και η προσφορά δασκάλων και γονέων.

Στο 6ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό, με τη σχολική κοινότητα να έχει προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων ώστε τα 200 και πλέον παιδιά που φοιτούν στις εγκαταστάσεις του, να έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται σ’ ένα πραγματικά, σχολικό περιβάλλον.
Στο πλαίσιο αυτό, το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές του σχολείου έβαλαν το δικό τους «λιθαράκι», ώστε να κάνουν το δεύτερό τους σπίτι, ακόμη πιο φιλικό και πιο όμορφο. Σκουριασμένα και επικίνδυνα κάγκελα έδωσαν τη θέση τους σε φρεσκοβαμμένα, σκουριασμένες πόρτες και μπασκέτες μετατράπηκαν σε καινούριες, οι λερωμένοι τοίχοι έλαμψαν ξανά ενώ η νέα βιβλιοθήκη του σχολείου είναι σχεδόν έτοιμη να φιλοξενήσει τα βιβλία που προσέφεραν αλληλέγγυες επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το