Τοπικά

Εκπαιδευτική εκδρομή από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

meteora

Εκπαιδευτική εκδρομή για μικρούς και μεγάλους στα Μετέωρα και στο Σπήλαιο της Θεόπετρας, διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν αρχικά στο σπήλαιο της Θεόπετρας, που αποτελεί το μόνο σπήλαιο μέχρι στιγμής σε όλη την Ελλάδα με συνεχείς ανθρωπογενείς επιχώσεις που ξεκινούν από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή (130.000 χρόνια πριν από σήμερα) και φθάνουν μέχρι το τέλος της Νεολιθικής (3000 π.Χ.). Στο εσωτερικό του σπηλαίου βρέθηκαν τα περίφημα ανθρώπινα αποτυπώματα της Θεόπετρας, που αποτελούν σπανιότατο εύρημα όχι μόνο για τον ελλαδικό, αλλά και για τον ευρωπαϊκό χώρο.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τον τρόπο δημιουργίας των βράχων των Μετεώρων στην περιοχή της Μονής Αγίου Στεφάνου, την οποία και θα επισκεφθούν. Πως η συνεχής απόθεση υλικών ποταμών και η δύναμη των ρηγμάτων και της διάβρωσης δημιούργησε αυτές τις εντυπωσιακές παγκοσμίως γεωμορφές.
Το μεσημέρι θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για γεύμα, ενώ η επιστροφή στο Βόλο θα γίνει στις 19:30.
Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 20 Ευρώ, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα οικογενειακού εισιτηρίου. Στην τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά με λεωφορείο, τα εισιτήρια εισόδου και η επιστημονική ξενάγηση στο σπήλαιο και στα γεωλογικά μνημεία των Μετεώρων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στα 24210 36555 (10:00-14:00) και 6945 313309 ή στο mail του Μουσείου [email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το