Τοπικά

Εκπαιδευτές οδήγησης απέκλεισαν το Μηχανολογικό στο Βόλο (photos)

DSC07926

Σε αποκλεισμό της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών (Μηχανολογικό) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προχώρησαν σήμερα από τις 10:30 και για δύο ώρες τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Ν. Μαγνησίας, διαμαρτυρόμενοι για τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές οδηγών.

ekpaideftes 4

ekpaideftes

Όπως είναι γνωστό, τους τελευταίους δυο μήνες δεν διενεργούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και οδηγών σε όλη την επικράτεια, μετά από απόφαση της ομοσπονδίας εξεταστών. Με βάση τις διατάξεις του ν. 4354/2015, καταργήθηκε από 1/1/2016 η αποζημίωση των εξεταστικών επιτροπών για εργασία εκτός ωραρίου εργασία, χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη για το χρόνο και τον τρόπο που θα διεξάγονται εις το εξής οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών. Αποτέλεσμα αυτών, ήταν η απεργιακή κινητοποίηση των εξεταστών, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών ήδη από τις 7/3/2016, καθώς και η παύση προγραμματισμού των σχετικών εξετάσεων από τις οικείες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών.

ekpaideftes 1
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα, τόσο στους υποψήφιους εκπαιδευόμενους οδηγούς, όσο και στους εκπαιδευτές οδηγών αυτοκινήτου που βρίσκονται σε αναμονή μη μπορώντας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις τα Δελτία Εκπαίδευσης & Εξέτασης υποψηφίων οδηγών έχουν λήξει ή κινδυνεύουν να λήξουν, καθώς θα παρέλθει η τριετία ισχύος τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση και την ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών, που θα αναγκαστούν σε επανέκδοση των ΔΕΕ τους.

DSC07922
Τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι σχολές οδηγών, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, σε περίπτωση μη ανεύρεσης λύσης το συντομότερο δυνατό.
Για τους λόγους αυτούς η Ομοσπονδία του κλάδου αποφάσισε σε όλη την επικράτεια σήμερα το σωματείο κάθε νομού να κάνει διαμαρτυρία και να αποκλείσει για δύο ώρες περίπου τις κατά τόπους διευθύνσεις σαν μέτρο πίεσης, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Το ψήφισμα που επέδωσαν στη Διεύθυνση Μεταφορών Μαγνησίας οι εκπαιδευτές οδήγησης, το οποίο κοινοποίησαν στην υφυπουργό Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

DSC07927

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το