Τοπικά

Εκπαίδευση φοιτητριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις Πρώτες Βοήθειες 

Με το Νοσοκομείο Βόλου συνεργάζεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των φοιτητών σε θέματα Πρώτων Βοηθειών, σεξουαλικής αγωγής και άλλων.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός και ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Διονύσης Βαβουγιός ενέργησαν για τη συνεργασία των δύο πλευρών και υπογράφηκε το σχετικό μνημόνιο, το οποίο εγκρίθηκε και από το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου.
Ήδη μαίες, επισκέπτριες υγείας και άλλες εργαζόμενες του Νοσοκομείου μεταβαίνουν στο Πανεπιστήμιο και κάνουν τα μαθήματα με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος.
Μέχρι στιγμής έχουν εκπαιδευτεί 84 φοιτητές στα Πρώτες Βοήθειες.
Η καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος κ. Ιουλία Νησιώτου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της συνεργασίας Νοσοκομείου και Τμήματος Ειδικής Αγωγής.
Η ίδια ανέφερε πως «στόχος της συνεργασίας είναι η εκπαίδευση των φοιτητών μας στην παροχή Πρώτων Βοηθειών στα παιδιά και η σεξουαλική αγωγή με θέματα, όπως οικογενειακός προγραμματισμός και αντισύλληψη, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Άλλωστε οι σημερινοί φοιτητές μας θα γίνουν σε λίγα χρόνια παιδαγωγοί και είναι αναγκαίο να είναι ενημερωμένοι για όλα τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους».
Η μαία και υπεύθυνη του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου κ. Κατερίνα Καλαϊτζή τόνισε πως «ήδη κάναμε έναν άλλον κύκλο ενημέρωσης στους φοιτητές με θέματα την αντισύλληψη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Το Νοσοκομείο πάντοτε προσπαθεί να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών του νομού ειδικά, όταν πρόκειται για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι φοιτητές. Πρέπει να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν οι φοιτητές του Τμήματος και για την προσωπική τους ζωή, και σαν μελλοντικοί γονείς, αλλά και σαν μελλοντικοί εκπαιδευτικοί που θα ενημερώνουν τα μικρά παιδιά».
Η φοιτήτρια Θεοδώρα Γκούνα επισήμανε πως «είναι πολύ σημαντικά αυτά τα μαθήματα από το Νοσοκομείο, γιατί με την κατάλληλη εκπαίδευση που θα λάβουμε, θα μπορούμε στη συνέχεια να μεταδώσουμε τις απαραίτητες γνώσεις και στα παιδιά για να έχουν μια καλή υγεία στη μετέπειτα ζωή τους».
Από την πλευρά της η φοιτήτρια Αναστασία Μακρή επισήμανε πως «θα πρέπει να γνωρίζουμε για τις πρώτες βοήθειες γιατί μελλοντικά ως εκπαιδευτικοί στο σχολείο, θα είναι αναγκαίο να τα γνωρίζουμε για να παρέμβουμε άμεσα. Άλλωστε στον χώρο του σχολείου οι μικροτραυματισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο».
Παράλληλα αναφέρθηκε από τη φοιτήτρια πως «στα σχολεία που θα εργάζονται, θα υπάρχουν και παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες, οπότε ένας ακόμη λόγος να είναι περισσότερο ενημερωμένοι».
Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το