Τοπικά

Εκπαιδευτικός στον Βόλο ελέγχεται για εμπορική δραστηριότητα

Μια υπόθεση με εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας στον Βόλο, που φέρεται να ασκεί και εμπορική δραστηριότητα, απασχολεί τις διοικητικές και εισαγγελικές αρχές.  Ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με έγκυρη πηγή, έχει κληθεί σε απολογία από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας, καθώς φέρεται να έχει προβεί στην κατάθεση ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης από τον Οκτώβριο του 2018, ότι δεν ασκεί εμπορική δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι με βάση το άρθρο 31 του Ν.3528/2007 (Κώδικας Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. -Υ.Κ.) «δεν επιτρέπεται στον υπάλληλο η κατ΄επάγγελμα άσκηση εμπορίας».  Στην υπόθεση φέρεται να ενεπλάκη και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, καθώς παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, ενώ η έρευνα ίσως επεκταθεί και στην παράβαση καθήκοντος, ενώ ζητείται από την Εισαγγελία να επισυναφθεί και το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διενεργεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.
Ο εκπαιδευτικός φέρεται να κλήθηκε σε απολογία από τις αρχές Νοεμβρίου και η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για το πόρισμα της ΕΔ, όσο και για τον αν υφίσταται παράβαση καθήκοντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το