Τοπικά

Εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να μείνουν εκτός προσλήψεων λόγω εμπλοκής στο θέμα καταβολής του παράβολου

Σε δύσκολη θέση έχουν βρεθεί εκατοντάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι αν και κατέβαλαν το παράβολο των τριών ευρώ, εμφανίζονται στη λίστα απορριπτέων του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η συμμετοχή τους στις διαδικασίες μόνιμων διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση και πλέον θα αναγκαστούν να υποβάλουν ένσταση.
Την «ψυχρολουσία» τη δέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί εδώ και λίγες ημέρες όταν ανακοινώθηκαν από ΑΣΕΠ οι προσωπικοί πίνακες κατάταξης των υποψήφιων με τα μόρια και διαπίστωσαν ότι τα ονόματά τους βρίσκονται στη λίστα των απορριπτέων.

Μάλιστα οι αδιόριστοι αναφέρουν πως κινδυνεύουν να μείνουν όχι μόνο εκτός μόνιμων διορισμών αλλά και εκτός διαδικασίας για πρόσληψή τους ως αναπληρωτές, επειδή φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξαιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος ή μη οριστικής υποβολής.
Το ίδιο πρόβλημα με το παράβολο είχε παρατηρηθεί και στις αιτήσεις για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και πλέον επανέρχεται.
Ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης δήλωσε για το θέμα πως «από πληροφορίες που έχουμε, φαίνεται πως είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των εκπαιδευτικών που εμφανίζονται στη λίστα απορριπτέων είτε γιατί πλήρωσαν το παράβολο και λόγω λαθών του συστήματος αυτό δεν φάνηκε στη διαδικασία είτε γιατί δεν πλήρωσαν το παράβολο. Πάντως για την αντίστοιχη διαγωνιστική διαδικασία στην ειδική αγωγή, όσοι αιτούντες είχαν πληρώσει το παράβολο, αλλά δεν φάνηκε στο σύστημα, αυτοί έκαναν ένσταση και δικαιώθηκαν.

Το θέμα έχει λάβε πανελλαδική διάσταση και θιγόμενοι υπάρχουν ακόμη και στον Βόλο. Μάλιστα σύλλογοι εκπαιδευτικών έχουν προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις.
Για παράδειγμα σε ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Μύσων» της Σητείας που επισημαίνει στο alfavita.gr αναφέρονται τα εξής: «Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν χιλιάδες συνάδελφοι έπειτα από την ανάρτηση των πινάκων Γενικής Αγωγής τη Δευτέρα 29/6/2020. Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες αναπληρωτών που έχουν υποβάλει την αίτησή τους για υπαγωγή στους πίνακες γενικής αγωγής , και οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού, γιατί φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξαιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος ή μη οριστικής υποβολής. Οι υποψήφιοι απορρίφθηκαν είτε λόγω του ότι δεν κατέβαλαν το παράβολο, εξ αιτίας των ασαφών οδηγιών (ενώ πήραν το μήνυμα ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή και υποβλήθηκε με επιτυχία καθώς και αριθμό πρωτοκόλλου δίχως να λάβουν ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής ενώ είχε έρθει επιβεβαίωση και αριθμός πρωτοκόλλου) είτε η αίτησή τους δεν καταχωρήθηκε ενώ έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου.
Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, όχι μόνο να μη διοριστούν ως μόνιμοι αλλά και να μην προσληφθούν ως αναπληρωτές (αφού ο πίνακας είναι ενιαίος), είναι σαφές ότι οφείλεται σε υπαιτιότητα των «υπευθύνων».

Οι συνάδελφοι καλούνται να μπουν σε διαδικασία ενστάσεων καταβάλοντας παράβολο των 20 ευρώ, όταν από τα παραστατικά αποδεικνύεται ότι η μη καταβολή ήταν τεχνικό καθαρό πρόβλημα και οι συνάδελφοι έχουν παραστατικά καταβολής του παράβολου. Επίσης συνάδελφοι αποκλείστηκαν από τους πίνακες ενώ κατέχουν δικαιολογητικά επιβεβαίωσης οριστικής υποβολής».
Σημειώνεται πως οι πίνακες με τις μόρια των εκπαιδευτικών για διορισμό στη γενική αγωγή ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Στην ειδική αγωγή οι πίνακες έχουν ανακοινωθεί εδώ και λίγο καιρό και αναμένεται να βγει ΦΕΚ με τα ονόματα των διορισθέντων και τη δήλωση περιοχών. Για τη γενική αγωγή ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι θέσεις διορισμών ανά κλάδο.
Στο μεταξύ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το