Τοπικά

Εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται να αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν νωρίτερα από την Ιταλία μαθητές σχολείου του Βόλου

Απόφαση για το αν οι 11 μαθητές και οι δύο συνοδοί καθηγητές που βρίσκονται στην Περούτζια της Ιταλίας, θα επιστρέψουν νωρίτερα στο Βόλο, λόγω των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού, αναμένεται να λάβουν από κοινού ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Βόλου και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.

Το σχολείο του Βόλου βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, στην περιφέρεια Ούμπρια, με πρωτεύουσα την Περούντζια, που είναι εκτός των δεκατριών περιοχών οι οποίες τέθηκαν σε καραντίνα. Από νωρίς χθες το βράδυ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σε επιφυλακή, έχοντας συνεχή επικοινωνία με το Γυμνάσιο αλλά και το Υπουργείο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτη Σαβελίδη, από τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας συμπεραίνεται ότι εκείνοι που καλούνται τελικά να αποφασίσουν, αν οι μαθητές με τους καθηγητές του θα επιστρέψουν πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα είναι οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι Γονείς.

Επιπλέον, δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής τι θα γίνει με τους Ιταλούς μαθητές που στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος (Erasmus+) βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Βόλο.

Σημειώνεται ότι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισε σήμερα την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών που είχαν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, αλλά και την επιστροφή των μαθητών που βρίσκονται εκεί.

Η υπουργός, τόνισε πως μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, κυρίως στην βόρεια Ιταλία, έπρεπε να πάρει προληπτικά μέτρα και έτσι γίνονται ενέργειες ώστε να προστατευτούν οι μαθητές. Τα δέκα σχολεία βρίσκονται σε εκδρομές στο Μιλάνο (δύο από τα σχολεία), καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Ιταλίας. Έτσι αναμένεται άμεσα η επιστροφή τους σε συντονισμό με το υπουργείο Παιδείας.
Ωστόσο, όπως τονίζει το υπουργείο, δεν τίθεται θέμα καραντίνας για τους μαθητές που βρίσκονται εκεί. Αυτό, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί τις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα και η επιστροφή τους γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το