Τοπικά

Εκπαιδευτικό Ταξίδι του 2ου Προτύπου Γενικού Λυκείου Βόλου στο Στρασβούργο

Το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου με χαρά και υπερηφάνεια, ανακοινώνει την εκκίνηση μιας σημαντικής εκπαιδευτικής περιπέτειας. Αύριο 14 Δεκεμβρίου 2023, μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 14 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς του σχολείου θα αναχωρήσει για το Στρασβούργο της Γαλλίας, την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο σκοπός αυτού του εκπαιδευτικού ταξιδιού είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα Euroscola. Το Euroscola φιλοξενεί μαθητές από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις υποψήφιες χώρες και τα πρώην κράτη μέλη, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, ψηφοφορίες και τη διαμόρφωση ψηφισμάτων για ευρωπαϊκά ζητήματα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, να συζητήσουν για τη δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες.

Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις για τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησε το έργο Euroscola το 1990, προσφέροντας σε εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές γυμνασίου την ευκαιρία να προσομοιώσουν την εργασία των ευρωβουλευτών.

Το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου, κατά τη διάρκεια της πρώτης του συμμετοχής στο πρόγραμμα με 6 εκπαιδευτικούς, 12 μαθητές και περισσότερους από 20 εθελοντές μαθητές, αποδείχθηκε πρωτοπόρο και καινοτόμο, αναλαμβάνοντας ευθύνες ως “Σχολείο – Πρέσβης”.

Μετά από επιτυχή αξιολόγηση των δράσεών του στο πλαίσιο του προγράμματος European Parliament Ambassador School (EPAS), κατέκτησε τον τίτλο “Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” για το έτος 2022-2023, με την εντυπωσιακή βαθμολογία 100/100.

Αυτή η βαθμολογία, που ελάχιστα σχολεία στην Ελλάδα κατάφεραν να επιτύχουν, αντανακλά τη συνεπή δέσμευση και την υψηλή ποιότητα των πρωτοβουλιών που υλοποίησε το σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, τιμηθέντες με τους τίτλους Junior Ambassador και Senior Ambassador αντίστοιχα, συνεχίζουν και την φετινή χρονιά, την εκστρατεία ενημέρωσης για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σχολική και την ευρύτερη τοπική κοινότητα.

Η επιτυχημένη υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων σχετικά με θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η παραπληροφόρηση, το περιβάλλον, η ισότητα και η ψηφιακή μετάβαση ανέδειξαν την δυναμική του σχολείου. Συζητήσεις με ευρωβουλευτές, υφυπουργούς, δικαστές και δημοσιογράφους ενίσχυσαν την ευρωπαϊκή διάσταση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Επιπλέον, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το σχολείο για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Sakharov και LUX, την Ημέρα της Γυναίκας και την Ημέρα της Ευρώπης ανέδειξαν τη δράση του σε θέματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Ευχόμαστε καλό ταξίδι στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στους υπευθύνους του προγράμματος και αγαπητούς μας συναδέλφους, Χαράλαμπο Κοσμά και Δημήτριο Παπανικολάου, καθώς και στους μαθητές μας.

Αναμένουμε να γυρίσετε γεμάτοι από πλούσιες εμπειρίες και νέες γνώσεις!

Share

Πρόσφατα άρθρα

TikTok: Γίνεται η εφαρμογή με τα υψηλότερα κέρδη στην Ιστορία με πάνω από 11 εκατ. έσοδα ημερησίως!

Το TikTok έγινε η πρώτη εφαρμογή που δεν είναι παιχνίδι για κινητά και απέφερε 10…

13 Δεκεμβρίου 2023

Λιμένας Βόλου: «Διπλή» προσφυγή της Goldair στο ΣτΕ και «μάχη» με Σαββίδη – ΟΛΘ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενδεχομένως και έως τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, θα διαδραματιστούν τα επόμενα επεισόδια…

13 Δεκεμβρίου 2023

Αυτοψία στον προς αποκατάσταση δρόμο προς την Ι. Μ. Αγ. Σπυρίδωνος

  Αυτοψία στον προς αποκατάσταση δρόμο προς την Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος πραγματοποίησε ο Δήμαρχος…

13 Δεκεμβρίου 2023

Σε φιλοζωική οι σκύλοι που τραυμάτισαν θανάσιμα την 50χρονη – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατέθεσε η οικογένεια της 50χρονης που κατέληξε μετά από επίθεση…

13 Δεκεμβρίου 2023

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τον κομμωτή με τις κάμερες: Έρευνα σε ασιατικές ιστοσελίδες για διακίνηση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος για τη δράση του κομμωτή…

13 Δεκεμβρίου 2023

Εκπαίδευση Βασικής Υποστήριξης Ζωής από τη ΛΕΔ Μαγνησίας σε κατοίκους του Αλιβερίου

Σε κατοίκους Ρομά στο Αλιβέρι έκανε εκπαίδευση Βασικής Υποστήριξης Ζωής ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού απινιδωτή…

13 Δεκεμβρίου 2023