Πολιτισμός

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Θεατρίνη με θέμα «Οι περιπέτειες των ζώων»

Ο Θεατρικός Θίασος Θεατρίνη συμμετέχει στο Φεστιβάλ Βόλου με το νέο της εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι περιπέτειες των ζώων».
Ένα παραμύθι με δραματοποίηση που θα εκτυλίσσεται με την συμμετοχή και την βοήθεια των παιδιών και θα εξάψει την φαντασία και την δημιουργικότητά τους.
Στο ζωικό Βασίλειο όπου αρχηγός είναι η σοφή κουκουβάγια, ξαφνικά εμφανίζονται και απειλούν οι κυνηγοί , από την απέναντι όχθη, τα σπίτια των ζώων. Ενώ, λοιπόν, τα ζώα βρίσκονται σε αναστάτωση για το ποιος θα είναι ο αρχηγός , προσπαθούν με διάφορους τρόπους να διώξουν τους κυνηγούς. Όλα τα ζώα με τον δικό τους τρόπο, βάζουν την βοήθεια τους , αλλά χρειάζονται τη λύση. Την λύση την έχουν πάντα τα παιδιά φυσικά!! Αφού περάσουν από διάφορες δοκιμασίες , στο τέλους βρίσκουν την λύση και βγαίνουν νικητές. Έτσι, ακολουθεί η μεγάλη γιορτή-έκπληξη του δάσους!!
Μέσα από την εμψύχωση και την δημιουργία, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον φανταστικό κόσμο των ζώων , μαθαίνουν τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους βιωματικά , ευαισθητοποιούνται απέναντι στα ζώα και αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη. Καθώς το παραμύθι βασίζεται στην συνεργασία και στην ομαδικότητα , τα παιδιά μαθαίνουν να προστατεύουν με υγιή τρόπο ότι πιο πολύτιμο έχουν… αυτό που αγαπούν.!!
Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι δύο ώρες και βασίζεται στο θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, κινητική αγωγή, βιωματικό παιχνίδι, ανακάλυψη της γνώσης, μουσικοκινητική και στην ενεργή συμμετοχή και διάδραση των παιδιών.

Εμψυχώτριες: Άννα-Μαρία Παναγιωτάκη-Ηθοποιός/Εμψυχώτρια
Παναγιώτα Έλληνα-Δασκάλα/Εμψυχώτρια
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 6906842332-Θεατρίνη (Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν καλυφθούν οι απαιτούμενες θέσεις, γι’ αυτό είναι σημαντικές οι κρατήσεις θέσεων).
Κόστος Προγράμματος: 5 ευρώ/άτομο, 7 ευρώ αδέρφια
Το πρόγραμμα οι “Περιπέτειες των Ζώων” περιλαμβάνεται στο πακέτο εισιτηρίων: Basic – Εργαστήρια του Φεστιβάλ Βόλου
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα ταξιδεύει παντού …σε χώρους αναψυχής, κδάπ, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και όπου αλλού ζητηθεί.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο Φάιναλ Φορ των W Rising Stars μετέχουν οι νεάνιδες του Ολυμπιακού

«Πάμε να το ζήσουμε, είμαστε στο φάιναλ φορ, ως οι μοναδικές εκπρόσωποι της ελληνικής περιφέρειας…

10 Φεβρουαρίου 2024

Κλάδεμα

Αδυνατούν να δουν αν καταφθάνει το λεωφορείο οι καθήμενοι στην στάση στη συμβολή των οδών…

10 Φεβρουαρίου 2024

Σε εξέλιξη το θρίλερ με την εξαφάνιση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ με την εξαφάνιση της 53χρονης Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την Κυψέλη,…

10 Φεβρουαρίου 2024

Τον Αίολο Αγυιάς εκτός έδρας κοντράρει η Νίκη

Αγωνιστικές υποχρεώσεις έχει σήμερα η Νίκη, καθώς αντιμετωπίζει τον Αίολο Αγυιάς στις 17.00 εκτός έδρας…

10 Φεβρουαρίου 2024

Τρεις αθίγγανοι αποπειράθηκαν να “σηκώσουν” μεταλλική πόρτα

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από προστρέξαντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος…

10 Φεβρουαρίου 2024

Έργα

Πως και πως περιμένουν οι έμποροι αλλά και οι Βολιώτες γενικότερα να ολοκληρωθούν τα έργα…

10 Φεβρουαρίου 2024