Τοπικά

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Βόλου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε ομάδα 29 μαθητών/τριών του 2ου Γυμνασίου Βόλου την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στο κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Γυναικόκαστρο Κιλκίς. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο Περιβαλλοντικού Προγράμματος, που υλοποιείται στο σχολείο κατά το σχ. Έτος 2017-18, με θέμα: «Καλλιεργώντας το σχολικό κήπο ενισχύουμε τη συνεκπαίδευση».
Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν μαθητές των τμημάτων Γενικής Παιδείας και των Τμημάτων Ένταξης που λειτουργούν στο σχολείο. Στόχοι του εν λόγω προγράμματος είναι αφενός η ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών που συμμετέχουν, σε θέματα περιβαλλοντικής αγωγής, βιολογικής καλλιέργειας και εξωραϊστικού της αυλής του σχολείου και αφετέρου η ομαλή μαθησιακή ένταξη στο πλαίσιο της «συνεκπαίδευσης», των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Συνόδευσαν: Ο διευθυντής του σχολείου και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Απόστολος Ζαχαρός, η φιλόλογος Χριστίνα Λάππα και η μαθηματικός Σοφία Χαρμάνη διδάσκουσες στα Τμήματα Ένταξης.
Στο Κ.Π.Ε. στο Κιλκίς οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Κάθε σχολείο και ένας κήπος», όπου ενημερώθηκαν για τρόπους δημιουργίας και καλλιέργειας ενός σχολικού κήπου, δημιούργησαν κατά ομάδες φυτώρια αρωματικών – θεραπευτικών φυτών και μυήθηκαν στα μυστικά δημιουργίας ενός βοτανικού κήπου. Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο σπήλαιο αγίου Γεωργίου Κιλκίς και ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο μικρό, αλλά με σημαντικά εκθέματα, αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Οι εντυπώσεις και η εμπειρία της όλης επίσκεψης υπήρξε μοναδική για όλους τους συμμετέχοντες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το