Τοπικά

Εκπαιδευτική επίσκεψη των παιδιών του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων στο Διμήνι και στιγμές χαλάρωσης στις Αλυκές

Τον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου επισκέφθηκαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2018, συνοδευόμενα από τις εμψυχώτριες του Κέντρου. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το Νεολιθικό και Μυκηναϊκό οικισμό στον χώρο του Διμηνίου. Μπήκαν στη Κεντρική Αυλή του οικισμού, γνώρισαν το μεγάλο σπίτι με δύο δωμάτια, το «Μέγαρο», όπου κατοικούσαν οι άρχοντες του σπιτιού, είδαν τους περιβόλους του Οικισμού και κατέληξαν στους Μυκηναϊκούς τάφους, όπου και εισήλθαν. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό μα τα όσα είδαν και γνώρισαν τα παιδιά.
Αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στον Αρχαιολογικό χώρο, ακολούθησε επίσκεψη στις Αλυκές Βόλου, όπου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν, να ψυχαγωγηθούν και να συμμετέχουν σε ένα δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «η φύση». Ακολούθησαν ομαδικά παιχνίδια στην ακροθαλασσιά, που σήμαναν και τη λήξη της ημερήσιας εξόρμησης των μικρών φίλων του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων.

To ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της είναι η Ε.Ε.Τ.Α.Α. και ανάδοχος του έργου είναι η Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ..

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το