Τοπικά

Εκπαιδευτική εκδρομή για μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου στον Πτελεό

Διασχολική εκπαιδευτική εκδρομή στο Πηγάδι Πτελεού, με θεματικό άξονα το Ενετικό Κάστρο και την ενετική κυριαρχία στον Πτελεό, πραγματοποίησαν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου την Κυριακή 23 Ιουνίου. Έτσι έκλεισε ένα μοναδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: «Κάστρα, οι φρουροί της Ελλάδας», υπεύθυνη του οποίου ήταν η εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Πατσαρούχα.

Ο Πτελεός της Θεσσαλίας 3000 χρόνια ιστορίας στην προ-ομηρική, ομηρική, κλασσική εποχή και στα χρόνια της ενετοκρατίας, όπου η βενετσιάνικη οικονομική και πολιτική ατμόσφαιρα κυριαρχούσε στον τόπο, αποτυπώθηκε σε ένα πραγματικά μοναδικό σε ομορφιά τοπίο όπως είναι το ενετικό φρούριο της περιοχής.
Στην τελευταία αυτή έκβαση του προγράμματος έλαβαν μέρος και μαθητές του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.
Σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Αθανάσιος Ζαβός αναφέρει:
«Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο, κ. Καλαντζή Ευάγγελο, το νεοεκλεγμένο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πτελεού, το Σύλλογο Νέων Πτελεού, καθώς και το Δασαρχείο Αλμυρού για την έγκαιρη παρέμβασή τους, ώστε να καθαριστεί η καστροπολιτεία και να γίνει προσβάσιμος ο χώρος στους επισκέπτες της!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και μαθητές που συμμετείχαν στη διασχολική αυτή πρωτοβουλία καθώς και στη συντονίστρια του προγράμματος, Φιλόλογο, κ. Πατσαρούχα Βασιλική που την εμπνεύστηκε…
Πρωτοβουλίες που κάνουν τα παιδιά μας να ταξιδεύουν στο χωροχρόνο της ιστορίας με λογισμό και μ’ όνειρο…»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το