Τοπικά

Εκπαιδεύτηκαν στη θαλάσσια έρευνα και την αεροδιάσωση μέλη της ΕΟΔ Μαγνησίας σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση θαλάσσιας έρευνας – διάσωσης (SAR) και αεροδιάσωσης, στην 111 Π.Μ. από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.
Στόχος της εκπαίδευσης ήταν η ανάπτυξη και εκμάθηση διασωστικών τεχνικών, οι οποίες αφορούν τόσο την βελτιστοποίηση της διαχείρισης μίας θαλάσσιας έρευνας & διάσωσης σε συνεργασία με τα ιπτάμενα μέσα, όσο και την κοινή εκπαίδευση των πληρωμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας με τους διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.


Το πρόγραμμα είχε πολλαπλά αντικείμενα τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Την Παρασκευή 28/9 είχε την θεωρητική εκπαίδευση και την εκπαίδευση εδάφους, το Σάββατο 29/9 πραγματοποιήθηκαν πρακτικές ασκήσεις στη θαλάσσια διάσωση, στις οποίες συμμετείχαν ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και τα νέα υπερσύγχρονα διασωστικά σκάφη της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης. Την Κυριακή 30/9 είχε εκπαίδευση των πληρωμάτων στα διασωστικά σκάφη της ΕΟΔ και την απενημέρωση.


Το Παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συμμετείχε συνολικά με 16 μέλη, εκ των οποίων 4 δύτες με πλήρη εξοπλισμό, 3 χειριστές διασωστικού σκάφους, 4 ναυαγοσώστες και 5 εκπαιδευόμενους σε διάφορες ειδικότητες στον τομέα της αεροδιάσωσης. Οι υπεύθυνοι της Ομάδας ευχαρίστησαν την Πολεμική Αεροπορία και την 111 Π.Μ. για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό τους και για την πολύχρονη αυτή συνεργασία τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το