Τοπικά

Εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμογών της Πληροφορικής στον Σχεδιασμό του Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκηρύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης με τίτλο «Drone PRO II. Χειρισμός UAVs, επεξεργασία και φωτοερμηνεία ψηφιακών εικόνων από λήψεις UAVs» & «GIS-Pro. Εξειδικευμένες Εφαρμογές GIS».
Το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Drone Pro IIΙ» είναι, μέχρι στιγμής, το πρώτο και μοναδικό ακαδημαϊκού επιπέδου ταχύρρυθμο πρόγραμμα, με ανάλογο αντικείμενο. Στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος Drone Pro IΙI είναι η εκμάθηση χειρισμού και η πρακτική χρήση των drones. Το περιεχόμενο των διαλέξεων αφορά σε εφαρμογές των drones στην τοπογραφία, τη φωτογραμετρία, τους δασικούς χάρτες, τη γεωργία ακριβείας, σε ογκομετρήσεις, επίβλεψη έργων, στην αρχαιολογία, στην 3D απεικόνιση, στην ανάλυση εικόνων drones με εξειδικευμένα λογισμικά, καθώς και στην εναέρια φωτογράφηση. Οι εκπαιδευόμενοι καλύπτουν τις ώρες προετοιμασίας για την απόκτηση άδειας χειριστή drone, μετά από εξετάσεις, που πραγματοποιεί αποκλειστικά η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και εν συνεχεία λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και βεβαίωση ECTS μονάδων. Πληροφορίες για το περιεχόμενο, το αναλυτικό πρόγραμμα, τις λειτουργικές ενότητες και το κόστος συμμετοχής στα Προγράμματα Επιμόρφωσης, μπορούν να αναζητηθούν στις διευθύνσεις http://learning.uth.gr/, http://gispro.ll-learning.uth.gr/, http://dronepro.uth.gr/, dronepro2020@gmail.com, gispro2021@gmail.com/.

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή» στις κατευθύνσεις Ειδική Αγωγή και Ενταξιακή Πράξη και Μαθησιακές Δυσκολίες. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου να υποβάλουν εμπρόθεσμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. Στον παρακάτω σύνδεσμο η σχετική προκήρυξη: http://upload.users.uth.gr/files/prokiriksi2021.pdf/. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. (e-mail: maspecialed@uth.gr, τηλ. 2421074756) και να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.sed.uth.gr/index.php/gr/studies-postgraduate/msc-special-education/.

Ψηφιακά εργαλεία για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες
Η τεχνολογία αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν νέους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης. Δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη η ειδική αγωγή και εκπαίδευση και οι διαδικασίες ανίχνευσης και αξιολόγησης των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες. Ταυτόχρονα, τα νέα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να παρέχουν νέες δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς για τον σχεδιασμό πιο άμεσων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων. Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξοικείωση με τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την αξιολόγηση και παρέμβαση όλων εκείνων που εργάζονται και εκείνων που επιθυμούν να εργαστούν στην προσχολική και δημοτική εκπαίδευση τόσο στην τυπική, όσο και στην άτυπη, ως εκπαιδευτικοί ή ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος έχει η κ. Σωτηρία Τζιβινίκου, επίκουρη καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Περισσότερα στο https://bit.ly/2LNmmGB/.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έπαιξαν άγριο ξύλο για μια… θέση πάρκινγκ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν δύο γείτονες, οι οποίοι μάλωσαν για το παρκάρισμα και πιάστηκαν στα…

21 Δεκεμβρίου 2023

Στo 1ο  Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς η συγγραφέας Δέσποινα Λιαράκου

Στo 1ο  Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς οι Όμιλοι Φιλαναγνωσίας και οι υπεύθυνες κες Χριστοδούλου Κλειώ…

21 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στην Πράγα: Ο δράστης του μακελειού σκότωσε 10 και αυτοκτόνησε μόλις η αστυνομία έφτασε στο πανεπιστήμιο

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλου που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο…

21 Δεκεμβρίου 2023

Ελεύθερος με όρους ο νοσηλευτής που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση – Η απόφαση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο νοσηλευτής του…

21 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικες ευχές στο Δημαρχείο Νοτίου Πηλίου

Ευχές για “Καλά Χριστούγεννα” και “Ευτυχισμένο το 2024” αντήλλαξαν σε μια λιτή τελετή σήμερα το…

21 Δεκεμβρίου 2023

Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια κατά την περίοδο των γιορτών

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,…

21 Δεκεμβρίου 2023