Τοπικά

Εκπαίδευση στον χώρο Εργασίας για απόφοιτους ΕΠΑΛ

Συνεχίζονται μέχρι 6 Σεπτεμβρίου 2019 οι δηλώσεις υποβολής θέσεων εργασίας για την υλοποίηση του Προγράμματος Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.
Σύμφωνα με αυτόν τον θεσμό, επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να απασχολούν μαθητευόμενους (απόφοιτους ΕΠΑ.Λ.) για τέσσερις μέρες κάθε εβδομάδα για περίπου εννέα μήνες με αμοιβή. Το συνολικό ποσό της ημερήσιας αμοιβής, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, που οφείλει να καταβάλλει η επιχείρηση, όπου πραγματοποιείται το πρόγραμμα, είναι 9,30 €. Η επιχείρηση οφείλει να αμείβει τους συμμετέχοντες σε μηνιαία βάση και μετά τη λήξη του προγράμματος δεν έχει καμία περαιτέρω υποχρέωση. Για το σχολικό έτος 2019-2020 το εν λόγω πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε επιχειρήσεις – φορείς του Δημόσιου ή του Ιδιωτικού Τομέα σε αντικείμενα αντίστοιχα των ακόλουθων ειδικοτήτων:

Τεχνικός τεχνολογίας τροφίμων & ποτών, υπάλληλος τουριστικών επιχειρήσεων, γραφικών τεχνών, τεχνικός ηλεκτρονικών & υπολογιστικών συστημάτων, εγκαταστάσεων, δικτύων & τηλεπικοινωνιών, τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού & κλιματισμού, βοηθός ιατρικών – βιολογικών εργαστηρίων, βοηθός βρεφονηπιοκόμων, αισθητικής τέχνης, βοηθός φυσικοθεραπευτή, τεχνικός φυτικής παραγωγής, υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών, τεχνικός δομικών έργων & γεωπληροφορικής, τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, ργκαταστάσεων & δικτύων, τεχνικός οχημάτων, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, βοηθός νοσηλευτή, τεχνικός μηχανολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών, τεχνικός Η/Υ και δικτύων Η/Υ, βοηθός φαρμακείου, κομμωτικής τέχνης, συντήρησης έργων τέχνης – αποκατάστασης, τεχνικός θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, τεχνικός ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου, υπάλληλος αποθήκης και συστημάτων εφοδιασμού (logistics), τεχνικός μηχανοσυνθέτης αεροσκαφών, αργυροχρυσοχοΐας, τεχνικός ζυθοποιίας, σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος, βοηθός οδοντοτεχνίτη. Για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας απαιτούνται οι ακόλουθες ενέργειες: Η συμπλήρωση ειδικής φόρμας με τον τίτλο Βεβαίωση Εργοδότη, η οποία παρέχεται από τη Δ.Δ.Ε. και τα ΕΠΑ.Λ. της Μαγνησίας, και η αποστολή της στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, η καταγραφή των προσφερόμενων θέσεων στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ. Σε περίπτωση δεσμευμένης θέσης (συγκεκριμένου μαθητευόμενου), οι επιχειρήσεις υποχρεούνται μόνο σε συμπλήρωση της Βεβαίωσης Εργοδότη. Η καταγραφή στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ θα πραγματοποιηθεί μετά την έγκριση των τμημάτων μαθητείας.

Οι επιχειρήσεις – φορείς που συμμετέχουν, οφείλουν να διασφαλίζουν τα προβλεπόμενα στον οδηγό μαθητείας για τον εργοδότη, το περιεχόμενο του οποίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (ΥΠΠΕΘ).
Πληροφορίες για τις ειδικότητες του Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας δίνονται στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα τηλέφωνα 2421047493, 2421047386, καθώς και στα κατά τόπους ΕΠΑ.Λ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το