Τοπικά

Εκπαιδευμένοι καθηγητές σε ΚΑΡΠΑ και Πρώτες Βοήθειες στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  ο κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων ο οποίος περιλαμβάνει ενημέρωση για την  καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) , την πυρασφάλεια, και τις πρώτες βοήθειες από τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

“Υποχρέωση και πρώτη προτεραιότητα μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα κάθε χρονιά νέο μέλος από τον Σύλλογο διδασκόντων ούτως ώστε να λειτουργήσει σαν πολλαπλασιαστής μέσα στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα” δήλωσε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Σοφία Κανταράκη.  Σημείωσε ότι στόχος της Δευτεροβάθμιας είναι να βρίσκονταν σε ετοιμότητα οι  εκπαιδευτικοί για να μπορούν να αντιμετωπίσουν έκτακτες ανάγκες στο σχολείο τους. ” Οφείλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και ενημερωμένοι για τέτοια θέματα” πρόσθεσε.  Όπως ανέφερε η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου αυτή η επιμόρφωση να γίνεται υποχρεωτικά στα σχολεία, ακόμα και ως μάθημα στο σχολικό πρόγραμμα. Η κ. Κανταράκη πρόσθεσε ότι οι μαθητές πρώτοι από όλους πρέπει να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες προκειμένου να αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις.

Σήμερα επιμορφώθηκαν 74 εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, Λύκεια και ΕΠΑΛ, από όλη τη Μαγνησία. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, πλέον υπάρχουν τουλάχιστον τρεις εκπαιδευμένοι καθηγητές σε κάθε σχολείο.
“Αν αυτό συνεχιστεί,  τότε θα έχουμε μία επάρκεια γνώσεων για έκτακτες καταστάσεις στα σχολεία” σημείωσε η κ. Κανταράκη.

Το ενημερωτικό σεμινάριο έγινε από τον επίατρο Χαράλαμπο Παρίση, διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας. Στην ομιλία του παρουσίασε τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που είχαν δοθεί σε εκπαιδευτικούς τα τελευταία δύο χρόνια.  Παρατηρήθηκε ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία από τους εκπαιδευτικούς για ενημέρωση, ωστόσο η επάρκεια γνώσεων σε αυτά τα θέματα είναι μικρή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το