Τοπικά

Έκοψε την πίτα του το Σωματείο Αρτοποιών Βόλου

Με εξαιρετική επιτυχία και παρουσία πολλών αρτοποιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Volos Palace η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας από το Σωματείο Αρτοποιών Βόλου.
Στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν οι προοπτικές του κλάδου για τη νέα χρονιά και κατατέθηκαν προτάσεις για τη στήριξη των αρτοποιών σε συνθήκες ενεργειακής κρίσης.
Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την επαγγελματική κατάρτιση και το μέλλον της αρτοποιίας, ενώ παρουσιάστηκαν και νέες τεχνικές αρτοποίησης που σχετίζονται με το μέλλον των αρτοποιείων και την ανταπόκρισή τους στις νέες απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού.
Όλες οι θεματικές που αναπτύχθηκαν έτυχαν της ιδιαίτερης προσοχής των παρευρισκόμενων.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Βόλου κ. Κώστας Τσουράπας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε αρχικά στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα αρτοποιεία κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς λόγω των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες και του υψηλού ενεργειακού κόστους.
Σημείωσε μάλιστα πως λόγω του δυσβάσταχτου κόστους κάποιοι συνάδελφοι αρτοποιοί αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, μια ανησυχητική τάση που συνεχίστηκε και στις αρχές του τρέχοντος με ένα ακόμη λουκέτο σε αρτοποιείο.

Ο κ. Τσουράπας τόνισε πως μετά από παρέμβαση του κλάδου η κυβέρνηση αποφάσισε την επιστροφή στα αρτοποιεία χρηματικών ποσών που διέθεσαν για την ενέργεια στο διάστημα από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο του 2021.
Κλείνοντας σημείωσε πως «παρά τις αντιξοότητες τα αρτοποιεία χάρη στη στήριξη του κόσμου θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό φρέσκα προϊόντα, από αγνά υλικά φτιαγμένα από μεράκι, ενώ υπογράμμισε τη συνεργασία που υπάρχει με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τους υπόλοιπους παραγωγικούς και άλλους φορείς του νομού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών κ. Μιχάλης Μούσιος που άλεσετην κυβέρνηση να διατηρήσει με τον ίδιο ρυθμό την υλοποήση της κρατικής επιδότησης για την ενέργεια που καταναλώνουν τα αρτοποιεία και τα οποία αποτελούν τις πλέον ενεργοβόρες επιχειρήσεις.
Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη της εταιρείας Lesaffre με ταπροιόντα της να εκτίθενται στον χώρο της αίθουσας.
Στην κοπή της βασιλόπιτας παρευρέθηκαν η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Χρηστος Μπουκορος οι βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Αθανασιος Λιούπης κ.κ.Κωνσταντίνος Μαραβέγιας καθώς επίσης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου.
«Παρών» στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το