Τοπικά

«Έκοψε» 1.384 κλήσεις η Δημοτική Αστυνομία Bόλου το δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος

Συνολικά 1.384 κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) βεβαιώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου στο δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2016.

Πιο αναλυτικά, η Δημοτική Αστυνομία για το χρονικό διάστημα από 1 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2016 βεβαίωσε 151 κλήσεις για παράνομη στάθμευση – ΚΟΚ και 593 κλήσεις για ελεγχόμενη στάθμευση – ΣΕΣ.

Να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αφορούσε στην παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμους, φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων σε ώρες εκτός του επιτρεπόμενου ωραρίου, την κατάληψη λεωφορειοδρόμων, καθώς και την κατάληψη θέσεων ΑμεΑ στις οδούς Δημητριάδος, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού.

Συνολικά για τον Σεπτέμβριο 2016 κόπηκαν 744 κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ και του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ).

Να αναφερθεί ότι τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΣΕΣ ανέρχονται στα 20 ευρώ, ενώ αυτά για παραβάσεις του ΚΟΚ κυμαίνονται από 20 έως και 200 ευρώ, ενώ αν πληρωθούν εντός δεκαημέρου μειώνονται στο μισό.

Για το χρονικό διάστημα από 1η έως 31η Οκτωβρίου οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας βεβαίωσαν 38 κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίες στην πλειοψηφία τους αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια, φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων σε ώρες εκτός επιτρεπόμενου ωραρίου, στάθμευση σε διπλή σειρά, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να καταγράφεται στις κεντρικές οδούς Κ. Καρτάλη, Δημητριάδος, Ιάσονος και Αντωνοπούλου.

Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 602 κλήσεις για παράνομη στάθμευση στο σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

Παράλληλα, με τους ελέγχους για παραβάσεις του ΚΟΚ και του ΣΕΣ υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας προχώρησαν σε ελέγχους με μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας και του Τμήματος Εμπορίου για τη διαπίστωση παραβάσεων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοινόχρηστους χώρους. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 86 έκτακτες και 20 προγραμματισμένες αυτοψίες και στους παραβάτες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία πρόστιμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το