Τοπικά

Εκμισθώνεται σε ιδιώτη το γκαράζ της Φιλελλήνων

Λίγο πριν ολοκληρωθεί οριστικά το πολυώροφο γκαράζ της Φιλελλήνων, ο Δήμος Βόλου αποφασίζει να προχωρήσει στην εκμίσθωση του κτιρίου που θα χρησιμοποιηθεί για στάθμευση αυτοκινήτων αλλά για τη στέγαση καταστημάτων. Το κτίριο στάθμευσης βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων-Δημητριάδος στον Βόλο. Με δεδομένο ότι ο Δήμος Βόλου έχει ανάγκη από χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και επισκεπτών της πόλης, ο Δήμος προχώρησε στην ανέγερση του κτιρίου με ιδίους πόρους. Δίπλα από το γκαράζ υπάρχει πλήθος εμπορικών καταστημάτων, χώρων αναψυχής-καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κ.λπ.), γεγονός που δυσχεραίνει την εύρεση χώρου στάθμευσης για τους οδηγούς.
Ο Δήμος Βόλου πρόκειται να εκμισθώσει με δημοπρασία το κτίριο Στάθμευσης Αυτοκινήτων και καταστημάτων και σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη πρόκειται για πολυώροφο κτίριο που αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια. Στο δώμα, το οποίο θα παραδοθεί ημιτελές, θα λειτουργήσει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, δημιουργούνται τρία καταστήματα, τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν είτε ως δύο είτε ως ένα, στο ισόγειο, Α’ όροφο και τμήμα του Α’ υπογείου. Η πρόσβαση στα καταστήματα θα γίνεται από τον ακάλυπτο χώρο επί της οδού Δημητριάδος.
Ο πολυώροφος Σταθμός Αυτοκινήτων είναι στεγασμένος, δημοσίας χρήσεως και θα λειτουργεί με αυτοεξυπηρέτηση. Η είσοδος – έξοδος του Σταθμού προβλέπεται στην οδό Φιλελλήνων, με τη διασφάλιση επαρκούς χώρου αναμονής των οχημάτων (3 θέσεις).
Στόχος του Δήμου είναι η εκμίσθωση του γκαράζ, σε οικόπεδο εμβαδού 1295,98 μ2, με δημοπρασία με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση του οικοπέδου με την εκμετάλλευσή του ως χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και λειτουργίας καταστημάτων.
Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδριάζει τη Δευτέρα. Σημειώνεται πως αν η δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, θα επαναληφθεί, ενώ αν και η δεύτερη δεν φέρει αποτέλεσμα τότε η εκμίσθωση του κτιρίου μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία. Τη δημοπρασία θα διεξάγει επιτροπή, που θα καθοριστεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το