Πολιτισμός

Εκμάθηση παραδοσιακών χορών από την Κρητική Αδελφότητα το «Αρκάδι»

Μαθήματα κρητικών χορών πραγματοποιεί ο σύλλογο της Κρητικής Αδελφότητας Μαγνησίας το “Αρκάδι “. Ο σύλλογος έχει 95 χρόνια ζωής στην πόλη του Βόλου και αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα του πολιτισμού στην περιοχή αφού κατά κύριο λόγο προάγει την Ελληνική παράδοση.

Οι χοροί της Κρήτης θεωρούνται από τους πιο εκρηκτικούς και εντυπωσιακούς χορούς της Ελλάδας. Συνδυάζουν την δύναμη, την ομορφιά και την λεβεντιά. Ο Συρτός, ο Πεντοζάλης, ο Μαλεβιζιώτης και η Σούστα είναι οι πιο γνωστοί και διαδεδομένοι χοροί της Κρήτης.

Κάθε χρόνο η οικογένεια του «ΑΡΚΑΔΙΟΥ» μεγαλώνει σημαντικά, συμμετέχει στο πολιτιστικό «γίγνεσθαι», διοργανώνοντας όμορφες τοπικές εκδηλώσεις, αλλά και συμμετέχοντας με τους χορευτές της σε πανελλήνιες και διεθνείς εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Καλούνται λοιπόν οι Κρητικοί της πόλης και όχι μόνο, να χορέψουν σε ένα όμορφο και χαρούμενο περιβάλλον, στην οδό Μηλίνης με Δημητριάδος κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Οι χοροί που διδάσκονται είναι κυρίως κρητικοί. Επίσης διδάσκονται νησιώτικοι και άλλοι παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί.

Πρόγραμμα μαθημάτων:
Κάθε Τρίτη 21.30 – 22.30 Τμήμα αρχαρίων ενηλίκων (χοροδιδάσκαλος Γιώργος Χρήστου τηλ : 6978773107)
Κάθε Παρασκευή 18.15 – 19.15 παιδιά από Α Δημοτικού 19.15 – 20.15 παιδιά προχωρημένα (χοροδιδάσκαλος Βιργινία Χρήστου τηλ : 6981783750)
Έναρξη την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το