Τοπικά

Εκλογές – θρίλερ στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ – Πρωτιά για την παράταξη «Απ. Πλαγεράς»

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχτηκαν οι εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, καθώς μετά από δυο καταμετρήσεις χθες αργά το βράδυ, η μάχη κρίθηκε με δύο ψήφους διαφορά. Το θρίλερ συνεχίζονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς θα γινόταν επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων κάθε παράταξης, προκειμένου να επικυρωθεί το αποτέλεσμα, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα ακολουθήσουν ενστάσεις. Οι δυο καταμετρήσεις, ολοκληρώθηκαν μετά τις 10.30 μ.μ. χθες και η παράταξη «Απόστολος Πλαγεράς» πρώτευσε, καθώς έλαβε 457 ψήφους, ενώ δεύτερη η παράταξη της ΔΑΣ – ΟΤΑ, έλαβε 455 ψήφους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρέθηκαν και 36 λευκά – άκυρα ψηφοδέλτια, τα οποία θα επαναμετρούνταν, ενώ αν το προαναφερόμενο αποτέλεσμα επικυρωθεί, στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο έξι έδρες θα καταλάβει η παράταξη «Απ. Πλαγεράς» και πέντε η ΔΑΣ – ΟΤΑ. Πρώτη σε ψήφους ήρθε η Θάλεια Στάχτου. Συνδικαλιστές τόνιζαν πως «πρόκειται για πραγματικό θρίλερ που θα συνεχίζονταν μέχρι τα ξημερώματα, για να οριστικοποιηθεί το τελικό αποτέλεσμα».

Να αναφερθεί ότι στον Δήμο Βόλου σε σύνολο 824 εγγεγραμμένων υπαλλήλων προσήλθαν να ψηφίσουν 682, ενώ στους περιφερειακούς ΟΤΑ ψήφισαν συνολικά 277 εργαζόμενοι, με το ποσοστό συμμετοχής να αγγίζει το 74,4%.
Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες εκλογές προ τριετίας το ποσοστό συμμετοχής ήταν 67%. Η διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε όλους τους ΟΤΑ της Μαγνησίας εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα (6 μ.μ.) στο Δημαρχείο Βόλου και άμεσα άρχισε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Στον Δήμο Βόλου οι εγγεγραμμένοι υπάλληλοι είναι 824, ενώ το σύνολο των μελών του Συλλόγου φτάνει τους 1.282.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας πρόκειται να συγκροτηθεί σε Σώμα τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα και πριν το Πάσχα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το