Κόσμος

Εκλογές στην Τουρκία: Επτά υποψήφιοι σε χωριό 80 κατοίκων

Σε… άλλο επίπεδο έχει οδηγήσει τη μάχη για εκπροσώπηση στην τοπική αυτοδιοίκηση ένα χωριουδάκι στην επαρχία Αϊντίν της Τουρκίας, με έναν υποψήφιο ανά οκτώ ψηφοφόρους.

Επτά υποψήφιοι αναμετρήθηκαν για τη θέση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου (μουχτάρ) στο χωριό Καραμπαγκλάρ της περιοχής Καρακασού, αν και σε αυτό ζουν μόλις 80 κάτοικοι, μεταξύ των οποίων 56 ψηφοφόροι.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα «Sabah», ότι το ένα τρίτο από τα συνολικά 23 σπίτια του χωριού έχει κι από έναν υποψήφιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την οικογένεια του σημερινού «μουχτάρ», ο οποίος διεκδικεί εκ νέου το αξίωμα, κατέβηκαν άλλοι δύο υποψήφιοι.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε γιατί, όπως λένε οι ντόπιοι, ήταν η πρώτη φορά που οι υποψήφιοι αρνήθηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις κατεβαίνοντας στις εκλογές με ενιαία σχήματα.

Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις υπήρχαν δύο και σπάνια τρεις υποψήφιοι, διαφορά που μπορεί και να είναι ενδεικτική μιας γενικότερης πόλωσης που παρατηρήθηκε σε αυτές τις εκλογές.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το