Ελλάδα

Εκλογές 2019: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Την τελευταία του δημοσκόπηση παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ο ΣΚΑΪ. Στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Pulse RC -σε δείγμα 1.208 ενηλίκων πολιτών και αφορά τις Ευρωεκλογές- η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31% στην πρόθεση ψήφου έναντι 24% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Την πεντάδα συμπληρώνουν το ΚΙΝΑΛ με 7%, η Χρυσή Αυγή με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5%. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μελέτες η συγκεκριμένη μέτρηση γίνεται χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων.
Η Ένωση Κεντρώων παίρνει 1,9%, 1,7% το Ποτάμι και 1,4% οι ΑΝΕΛ. Ένα ποσοστό 3% απάντησε «Λευκό/Άκυρο/Αποχή».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας συσπειρώνει τις δυνάμεις του αλλά το ισοζύγιο παραμένει αρνητικό (84% έναντι 60%) αλλά και στις τις μετακινήσεις ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ, οι οποίες παραμένουν διψήφιες (15%).

Η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται σε χαμηλά επίπεδα στο 7,5% ενώ μαζί με όσους δηλώνουν λευκό/άκυρο/αποχή που είναι στο 3% και χαρακτηρίζονται ως «γκρίζα ζώνη», με το 27% να δηλώνει ότι είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το 5% ΝΔ, 1% ΧΑ, 3% Δημοκρατική Συμπαράταξη,4% ΚΚΕ, 3% Ποτάμι,6% ΑΝΕΛ, 8 % Ένωση Κεντρώων, 9% άλλο και 34% Λευκό/άκυρο αποχή.

Παράλληλα το μεγαλύτερο ποσοστό που μπορεί να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 29,2 και το χαμηλότερο 24,3 ενώ η ΝΔ μπορεί να φτάσει στο 37,3% και με χαμηλότερο το 31.8%.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7% φαίνεται ότι θα καταφέρει να κερδίσει την τρίτη θέση από τη Χρυσή Αυγή (6,5%). Το ΚΚΕ έχει ποσοστό 5,5% και τα άλλα κόμματα κινούνται σε πολύ χαμηλά ποσοστά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το