Αθλητισμός

Έκλεψε την παράσταση ο ΝΟΒΑ – Κατετάγη 2ος στο Πανελλήνιο κορασίδων Α στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κορασίδων Α στην καλλιτεχνική κολύμβηση κατέκτησε ο ΝΟΒΑ. Οι Βολιώτισσες αθλήτριες είχαν εξαιρετική απόδοση και απέδειξαν ότι ο όμιλος βρίσκεται στην ελίτ του αγωνίσματος στη χώρα μας.
Ο ΝΟΒΑ συγκέντρωσε 98 βαθμούς έναντι 102 του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης-Σκαθάρια που κατέκτησαν τον τίτλο. Ταυτόχρονα ο βολιώτικος όμιλος αναδείχθηκε κορυφαίος επαρχιακός, αφού ο ΝΟ Χανίων ακολούθησε στην 3η θέση με αρκετά μεγάλη απόσταση συλλέγοντας 69 βαθμούς.
Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο ΟΑΚΑ και διήρκησαν τρεις ημέρες. Την Παρασκευή η Ζωή Καράγγελου έκλεψε την παράσταση κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στις φιγούρες. Οι βαθμοί που συγκέντρωσε ήταν 80.9606, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Βασιλική Μολώζη του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης (2η θέση) με 79.7973 βαθμούς και η Γεωργία Ζώταλη, επίσης του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης (3η θέση), με 77.1829 βαθμούς.

Το Σάββατο η Ζωή Καράγγελου ήταν πάλι εντυπωσιακή. Η αθλήτρια του ΝΟΒΑ ανέβηκε πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με 80.67 64 βαθμούς στον τελικό του ελεύθερου σόλο. Στο ίδιο αγώνισμα «χάλκινη» ήταν μία άλλη αθλήτρια του βολιώτικου ομίλου, η Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, με 77.5271 βαθμούς, ενώ το αργυρό μετάλλιο πήρε η Βασιλική Μολώζη του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 80.6618.
Στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού ο ΝΟΒΑ κέρδισε το αργυρό μετάλλιο με 75.9000 βαθμούς. Το χρυσό πήρε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και το χάλκινο ο ΝΟ Χανίων με 79.0000 και 75.0333 βαθμούς αντίστοιχα.
Χθες, στην τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, στον λαιμό της Ζωής Καράγγελου και της Δέσποινας-Ευθαλίας Παγώνη του ΝΟΒΑ περάστηκε το αργυρό μετάλλιο με 80,5333 βαθμούς στο ελεύθερο ντουέτο. Το χρυσό πήγε στα χέρια της Γεωργίας Ζώταλη και της Βασιλικής Μολώζη του ΑΝΟΜ με 82,2667 και το αργυρό σε εκείνα της Μαρίνας Βασιλοπούλου και της Έλενας Καραμάνη, που ανήκουν επίσης στα Σκαθάρια, με 79,9333.

Ο ΝΟΒΑ κατετάγη δεύτερος και στο κόμπο με 78,1000 βαθμούς. Εκεί πρώτευσε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 80,2000, ενώ τρίτος ήταν ο Αρίων Γλυφάδας με 76,0000.
Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος η υπεύθυνη του αθλήματος Μαρία Θηβαίου έκανε τις κάτωθι δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την προσπάθεια της ομοσπονδίας να ολοκληρώσει με επιτυχία τα τρία από τα τέσσερα πρωταθλήματα. Πήραμε μεγάλο ρίσκο, αλλά έγινε ένα σημαντικό βήμα στο άθλημα.
Το πρωτάθλημα της Δ κατηγορίας δεν έγινε με δική μας επιλογή. Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη ποσότητα των παιδιών, αλλά λόγω κορωνοϊού πήραμε την απόφαση να μην πραγματοποιήσουμε αυτή την διοργάνωση, αφού τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν έχασαν κάποια προνόμια και οι οικογένειες δεν ταλαιπωρήθηκαν λόγω της ιδιαιτερότητας των ημερών.
Η ικανοποίηση που απορρέει σε όλους εμάς είναι μεγάλη αφού ανταποκρίθηκαν όλοι οι σύλλογοι και κυρίως αυτοί που βρίσκονται στην επαρχία και είχαν σημαντικά προβλήματα λόγω της πανδημίας και των οικονομικών δυσχερειών. Αποδείχθηκε μέσα από την διεξαγωγή όλων αυτών των πρωταθλημάτων ότι το άθλημα έχει γερές βάσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια. Έχει διαδοθεί μαζικά. Γίνεται πολύ σωστή δουλειά στα σωματεία. Τα παιδιά είναι τεχνικά καταρτισμένο σωστά, έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και αποκτούν σημαντικές εμπειρίες αγώνων. Αποδείχθηκε ότι το άθλημα αναπτύσσεται σε μακροχρόνια βάση. Το μήνυμα που περάσαμε είναι ελπιδοφόρο. Υπάρχει υπόβαθρο για να υποστηριχθούν όλα τα εθνικά συγκροτήματα. Οι βάσεις έχουν μπει»

Εντυπωσίασαν η Ζωή Καράγγελου και η Δέσποινα Παγώνη

Κωφίδη: Είμαι πολύ ικανοποιημένη
Ο ΝΟΒΑ αναδείχθηκε η κορυφαία επαρχιακή ομάδα του πρωταθλήματος και είχε σαν πρωταγωνίστριες τη Ζωή Καράγγελου που κατέλαβε την πρώτη θέση στο σόλο και την δεύτερη στο ντουέτο, καθώς επίσης και τη Δέσποινα-Ευθαλία Παγώνη που ήταν τρίτη στο σόλο και δεύτερη στο ντουέτο. Για την επιτυχία του συλλόγου μίλησε η προπονήτρια Εβίτα Κωφίδη.
«Τα κορίτσια προσπάθησαν πάρα πολύ, παρά την κούραση από την συμμετοχή σε αλλεπάλληλα πρωταθλήματα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας για τη νέα χρονιά. Στόχος είναι να διεκδικούμε πάντα τις κορυφαίες θέσεις και γιατί όχι να φτάσουμε στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος συλλογικά στο μέλλον.
Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα κορίτσια και φυσικά τη Ζωή και την Δέσποινα που κατέκτησαν μετάλλια στο σόλο και στο ντουέτο. Προσπαθούν καθημερινά. Είναι πολύ καλά παιδιά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τα έχω στην ομάδα μου. Διατηρούν την παράδοση του συλλόγου και έχουν σαν στόχο την συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα, που είναι το όνειρο κάθε αθλήτριας» τόνισε η προπονήτρια του ΝΟΒΑ.

Καράγγελου: Δικαιώθηκε η προσπάθεια
Η κορυφαία αθλήτρια στο σόλο, η Ζωή Καράγγελου, τόνισε: «Ήταν μια θετική έκπληξη για μένα η πρώτη θέση στο σόλο και η δεύτερη στο ντουέτο. Δικαιώθηκε ο αγώνας και η προσπάθεια σε καθημερινή βάση. Από το πρωί έως το απόγευμα ήμασταν στο νερό και χάσαμε ώρες από το σχολείο μας. Έχουμε θυσιάσει τα πάντα, αλλά χαλάλι. Έχω σαν πρότυπο την Ευαγγελία Πλατανιώτη και εύχομαι να της μοιάσω στο μέλλον».
Από την πλευρά της η Δέσποινα-Ευθαλία Παγώνη του ΝΟΒΑ ήταν δεύτερη στο ντουέτο και τρίτη στο σόλο. «Αμείφθηκα για τις αμέτρητες ώρες προσπάθειας, τον κόπο και την κούραση. Είμαστε πολύ χαρούμενες όλες για το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα μας αναδείχτηκε η καλύτερη επαρχιακή» είπε χαρακτηριστικά.

Κεντρική φωτό: Τα κορίτσια του ΝΟΒΑ που μετείχαν στο Πανελλήνιο

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το