Τοπικά

Έκλεψαν μαθητές ενώ έκαναν γυμναστική και “απάντησαν” με …κατάληψη “Θ”

1Ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη πριν μερικές ημέρες στο 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, όπου την ώρα που μαθητές μιας τάξης έκαναν γυμναστική στον αύλειο χώρο, άγνωστοι εισήλθαν στη αίθουσά τους και αφαίρεσαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Το γεγονός αυτό προξένησε την έντονη αντίδραση των μαθητών που χθες προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου ζητώντας την τοποθέτηση σχολικών φυλάκων, ενώ μετέβησαν τόσο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όσο και στο Δήμο Βόλου, ώστε να καταθέσουν το αίτημά τους.

Στη σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Βόλου ήταν παρατηρημένο εδώ και καιρό ότι διάφοροι περιθωριακοί εισέρχονταν το βράδυ στον αύλειο χώρο και προχωρούσαν σε διάφορες φθορές, όπως βάψιμο των τοίχων. Επίσης είχε παρατηρηθεί πως και τις πρωινές ώρες που το σχολείο λειτουργεί κανονικά, διάφοροι εξωσχολικοί έμπαιναν στον αύλειο χώρο οι οποίοι βέβαια απομακρύνονταν.

Ωστόσο πριν μερικές ημέρες οι εξωσχολικοί προχώρησαν σε ένα… βήμα παραπέρα. Πιο συγκεκριμένα εισήλθαν πηδώντας τα κάγκελα στον αύλειο χώρο και μετέβησαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί σε αίθουσα που εκείνη την ώρα ήταν άδεια από μαθητές που έκαναν γυμναστική.

Στην αίθουσα προσπάθησαν να βρουν κινητά και χρήματα. Τελικά αφαίρεσαν τρία κινητά τηλέφωνα και μικρό χρηματικό ποσό και έφυγαν, χωρίς να τους πάρει είδηση κανείς.

Επιστρέφοντας οι μαθητές στην αίθουσα πολύ γρήγορα αντιλήφθηκαν, τι είχε συμβεί, αλλά ήταν ήδη αργά. Σημειώνεται πως η μεταφορά κινητών τηλεφώνων στο σχολείο, απαγορεύεται.

Όπως αναφέρθηκε από τους μαθητές, παρόμοιο συμβάν έγινε και σε άλλο σχολείο.

Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη σχολικών φυλάκων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το