Κόσμος

Εκλεψαν κατά λάθος υλικό της αστυνομίας και το επέστρεψαν με την ευχή… «καλές γιορτές»

police alpeis
Οι δράστες κλοπής διαφόρων πακέτων από αποθήκη στις γαλλικές Άλπεις επέστρεψαν την παραμονή των Χριστουγέννων αρκετά κιβώτια που προορίζονταν για την αστυνομία, ευχόμενοι στις δυνάμεις της τάξης «καλές γιορτές», σύμφωνα με εισαγγελέα.

Τα πακέτα αυτά, τα οποία περιείχαν κυρίως περιβραχιόνια, βρέθηκαν στις 24 Δεκεμβρίου το πρωί, δηλαδή δύο ημέρες μετά την κλοπή τους, μπροστά σε ένα αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Βιέν, στην κεντροανατολική Γαλλία, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εφημερίδας Le Dauphine Libere.

«Ήταν μια ωραία έκπληξη ότι βρήκαμε τα πακέτα μαζί με δυο λόγια. Αυτό δείχνει ότι η μαγεία των Χριστουγέννων εξακολουθεί να υπάρχει, ακόμη και για τους παραβάτες», ειρωνεύτηκε ο εισαγγελέας της Βιέν Ματιέ Μπουρέτ.

«Λυπούμαστε, ήταν εντελώς τυχαίο. Δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε βία ούτε όπλα. Καλές γιορτές σε όλους», γράφουν οι κλέφτες, επαναλαμβάνοντας εν μέρει τη διατύπωση που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας μετά την κλοπή.

Αυτός είχε επισημάνει τότε ότι δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο που να επιτρέπει “να διευκρινιστεί αν οι κακοποιοί έψαχναν για τα δέματα που προορίζονταν για την αστυνομία ή τα έκλεψαν απλώς κατά τύχη”.

Ο Μπουρέτ υπογράμμισε ωστόσο τώρα ότι οι πέντε δράστες της κλοπής, οι οποίοι φορούσαν γάντια και κουκούλες όταν την διέπραξαν, δεν επέστρεψαν τα άλλα αντικείμενα που είχαν κλέψει, τα οποία ήταν πολυτελή προϊόντα της Louis Vuitton.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το