Τοπικά

Εκλεψαν από Λαρισαία 15.000 ευρώ

Από τις μέχρι σήμερα έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., σε όλη τη χώρα σχεδόν, έχουν συλληφθεί αρκετοί «εισπράκτορες», οι άνθρωποι δηλαδή που πάνε στα σπίτια για να εισπράξουν τα χρήματα. Οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, όπως έχει αποδειχθεί με τις μέχρι τώρα συλλήψεις, είναι Βούλγαροι υπήκοοι που απλά λαμβάνουν την εντολή από τους αρχηγούς του κυκλώματος να μεταφέρουν μόνο τα χρήματα.

Με την ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και με τηλεοπτικό μήνυμα προχθές, να καλεί τους πολίτες να μην πιστεύουν την απάτη και, να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία καλώντας το «100». Οι συλλήψεις ωστόσο δεν αποδείχθηκαν αρκετές για να περιορισθεί η δράση των απατεώνων που εξελίσσονται σε «μάστιγα» αφού παρά τις συλλήψεις εισπρακτόρων, συνεχίζουν τη δράση τους.

«Χτυπώντας» κάθε φορά σε διαφορετικές περιοχές της χώρας ενώ συνηθίζουν, όπως συνέβη χθες στη Λάρισα, να επιστρέφουν σε περιοχές όπου το θέμα έχει «ξεχασθεί».

ΨΕΜΑ

Από τη δράση των απατεώνων σε όλη τη χώρα, προκύπτει πως η μεθοδολογία τους είναι κοινή.

Οι δράστες καλούν τηλεφωνικά το υποψήφιο θύμα στο σπίτι του και συνήθως συστήνονται ως αστυνομικοί, δικηγόροι κλπ. Λέγοντας ότι το παιδί τους, ως οδηγός, προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του, συνήθως παιδί. Έτσι ζητούνε χρήματα προκειμένου ο οδηγός, να μην τύχει των συνεπειών του νόμου, εν ολίγοις να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

ΤΗΝ ΕΠΕΙΣΕ

Στη Λάρισα τα τηλεφωνήματα ξεκίνησαν από χθες το μεσημέρι για να ενταθούν το απόγευμα. Χθες το απόγευμα λοιπόν, άγνωστος συστήθηκε σε 76χρονη Λαρισαία ως «διοικητής της αστυνομίας». Την ενημέρωσε για το υποτιθέμενο τροχαίο, ζητώντας αρχικά 30.000 ευρώ για να απαλλάξει τον γιό της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», της έκανε και… «προσφορά» λέγοντας ότι θα στείλει κάποιον άνθρωπο να παραλάβει τα χρήματα, αντί να τα πάει η ίδια στην αστυνομία και «δημιουργηθεί κάποιο θέμα» με τους άλλους αστυνομικούς. Ότι θα μεσολαβούσε δηλαδή «χαριστικά» για την 76χρονη. Η ανυποψίαστη Λαρισαία φαίνεται πως πείσθηκε από τους απατεώνες και παράδωσε σε άγνωστο άνδρα το ποσό των 15.000 ευρώ μόνο που όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, ήταν πλέον αργά.

Πηγή: Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το