Αθλητισμός

Έκλεισε με ήττα τη χρονιά o Ολυμπιακός Βόλου – Ηττήθηκε 2-0 από την Καβάλα για τη Φούτμπολ Λιγκ

Στο τελευταίο παιχνίδι για το 2019 ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Καβάλα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 στον «Ανθή Καραγιάννη», ύστερα από μέτρια εμφάνιση. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, το πρώτο με τον Γαβριηλίδη στο 54’ και το δεύτερο με τον Μελισσόπουλο στο 93’. Από το 68’ οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Μανώλη Φαζού.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 5η θέση μαζί με την Καβάλα, έχοντας 20 βαθμούς, ενώ σταθερά στην κορυφή βρίσκονται τα Τρίκαλα με 28 βαθμούς και ακολουθεί στη 2η θέση ο Ιωνικός με 25 (αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τη Βέροια εντός έδρας).

Πώς αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες
Ο προπονητής της Καβάλας, Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε την ομάδα του με το εξής σχήμα: Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε, ο Δήμιζας. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά αγωνίστηκαν οι Καζαντζίδης, Στίκας, Παπαστεριανός και Μαϊδανός. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Κέρθι και Γαβριηλίδης, που είχαν μπροστά τους σε ρόλο κεντρικού επιθετικού μέσου, τον Καθάριο. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Μελισσόπουλος από τη δεξιά πλευρά και ο Βασίλης Παπαδόπουλος από την αριστερή, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Μαρκόπουλος.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιδόπουλος, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Γραικός και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Φαζός και Βοσνακίδης. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Τσιάρας και Λάσκαρης. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Κουτσιανικούλης (δεξιά) και Ντούνης (αριστερά), με τον Ράντι να παίζει πίσω από τον προωθημένο Τσίτα.

«Φτωχό» θέαμα στο πρώτο μέρος
Πολύ μέτριο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται κυρίως σε μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, δίχως να μπορούν να βρουν χώρους στην επίθεση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν επέτρεψαν στους ποδοσφαιριστές της Καβάλας να απειλήσουν το τέρμα του Γιδόπουλου, ενώ και οι φιλοξενούμενοι έχοντας καλή ανασταλτική λειτουργία περιόρισαν τους επιθετικούς του Ολυμπιακού.
Οι δύο «μονομάχοι» αλληλοεξουδετερώθηκαν, με αποτέλεσμα το ματς να είναι «φτωχό» σε φάσεις. Στο 23’ ο Ράντι εκτέλεσε φάουλ, ο Τσίτας πήρε την κεφαλιά για να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα ο Δήμιζας. Στη μοναδική φάση των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο ημίχρονο. Από την πλευρά τους οι «Αργοναύτες» είχαν να επιδείξουν ένα μακρινό σουτ του Μαϊδανού, με τον Γιδόπουλο να διώχνει τη μπάλα με γροθιές.
Η Καβάλα είχε ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων, δίχως όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητική για την άμυνα του Ολυμπιακού, σ’ ένα ημίχρονο, πάντως, όπου ο «Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό το Γιάννη».

Δύο γκολ στο β’ μέρος δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι»
Στο δεύτερο ημίχρονο η Καβάλα ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, στο 54’, ο Ολυμπιακός στο 68’ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φαζού και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους «ερυθρόλευκους».
Οι «ερυθρόλευκοι» στο 51’ είχαν καλή ευκαιρία να σκοράρουν, όμως η κεφαλιά του Λάσκαρη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δήμιζα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο γκολ τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 54’ ο Γαβριηλίδης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού μετά από κεφαλιά πάσα του προωθημένου Στίκα και με κοντινό σουτ έγραψε το 1-0 για την Καβάλα, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιδόπουλου.

Ο Ολυμπιακός έχασε καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 57’ όταν ο Κουτσιανικούλης επιχείρησε το σουτ, με τον Δήμιζα να αποκρούει σε κόρνερ. Κι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μπροστά τους πολύ χρόνο να αντιδράσουν και να πετύχουν έναν γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια, ήρθε η αποβολή του Μανώλη Φαζού με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής Τσακαλίδης έδειξε κίτρινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού για διαμαρτυρία, με τους «ερυθρόλευκους» να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του διαιτητή από την Χαλκιδική και τον Φαζό να μένει έκπληκτος για την δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρυσε, καθώς δεν ήξερε το λόγο!
Έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα ο Ολυμπιακός και απέναντι σε μια ομάδα που φημίζεται για την καλή της άμυνα, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης.

Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το παιχνίδι και δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει. Στο 77’ ο Μπουτζίκος δεν κατάφερε με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Δήμιζα. Το πρώτο σουτ του αριστερού οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού αποκρούστηκε, ενώ το δεύτερο έφυγε μακριά από τα δοκάρια της εστίας των γηπεδούχων. Στο 84’ το σουτ που επιχείρησε ο Μελισσόπουλος, έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιδόπουλου, ωστόσο, ότι δεν πέτυχε στη φάση του 84’ ο Μελισσόπουλος το πέτυχε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Δέχθηκε ωραία πάσα από τον Μαρκόπουλο έδωσε και από κοντά, με πλασέ, σκόραρε, γράφοντας το 2-0 για την Καβάλα, «σφραγίζοντας» τη νίκη για τους «Αργοναύτες».
Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας), Μωυσιάδης (Γρεβενών)
4ος διαιτητής: Γιαπουτζής (Ξάνθης)
Κόκκινη: 68’ Φαζός (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Ορφανίδης, Καζαντζίδης, Γαβριηλίδης, Κέρθι-Λάσκαρης, Φαζός, Βοσνακίδης.
ΚΑΒΑΛΑ: Δήμιζας, Καζαντζίδης (82’ Θωμαΐδης) Στίκας, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Κέρθι (59’ Ορφανίδης), Μελισσόπουλος, Μαϊδανός, Β. Παπαδόπουλος (62’ Χαϊντί), Μαρκόπουλος, Καθάριος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Φαζός, Βοσνακίδης, Τσιάρας, Λάσκαρης (87’ Δεινόπαπας), Ντούνης (84’ Στεφανόβιτς), Κουτσιανικούλης, Ράντι, Τσίτας.

Παπαδόπουλος: Στην άδικη αποβολή του Φαζού κρίθηκαν όλα
Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σούλης Παπαδόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου τόνισε: « Πρώτα απ’ όλα θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον θάνατο του φροντιστή της Καβάλας Βασίλη Βασιλειάδη. Κάποιοι φροντιστές και φυσικοθεραπευτές είναι πιο χρήσιμοι από προπονητές και ποδοσφαιριστές. Αν δεν ήταν το περιστατικό αυτό και ο Παύλος Δερμιτζάκης, δε θα ερχόμουν στη συνέντευξη Τύπου, λόγω της διαιτησίας. Έπρεπε να σεβαστώ το περιστατικό αυτό και τον Παύλο Δερμιτζάκη που έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι και τον σέβομαι απεριόριστα. Νομίζω ότι ήμασταν αρκετά καλοί απέναντι σε μια ομάδα πολύ καλή δουλεμένη που ξεκινάει από πίσω το παιχνίδι της με γρήγορους επιθετικούς. Ήμασταν καλά διαβασμένοι και μπλοκάραμε τους επιθετικούς ειδικά στο α’ μέρος. Λόγω της διαιτησίας αλλάξανε τα πάντα στο β` μέρος. Μας έδωσε μια αποβολή γιατί ο παίκτης μας τον είπε: «Δώσε και σε μας ένα φάουλ». Εκεί κριθήκαν όλα. Παρόλα αυτά και με 10 παίκτες ρισκάραμε πάρα πολύ. Προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ενώ οι αντίπαλοι έκαναν καθυστερήσεις και λόγω άγχους. Δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι στο 86’ και μετά μπήκε το δεύτερο γκολ. Όταν κερδίζει μια ομάδα η νίκη είναι δίκαιη και δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία. Αδικήθηκε και η Καβάλα σε πολλά παιχνίδια. Εμείς όταν πάμε να φτάσουμε πολύ κοντά, τρώμε μια κατραπακιά από αυτούς (σ.σ. τους διαιτητές) και μας στέλνουν πίσω. Το ίδιο έγινε με τον Ιωνικό, το ίδιο έγινε και με την Καβάλα».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Καβάλας, Παύλος Δερμιτζάκης, τόνισε:
«Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με πολλά εκτός έδρας παιχνίδια. Όλα τα παιδιά είχαν άγχος. Για να πάρουμε μια νίκη πρέπει να σκοράρουμε, ενώ στα τελευταία πέντε παιχνίδια η ομάδα δεν είχε πετύχει γκολ. Ο χαμός του αγαπημένου μας φροντιστή Βασίλη έδωσε μεγάλη φόρτιση στην ομάδα. Απέναντι μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, που έχει έναν πολύ καλό καταξιωμένο και έμπειρο προπονητή. Η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Η εικόνα του Ολυμπιακού Βόλου είναι πολύ καλή στα τελευταία παιχνίδια. Ξέραμε το βαθμό δυσκολίας που έχει αυτό το παιχνίδι. Θέλαμε πάρα πολύ τους τρεις βαθμούς. Έγινε ένα παιχνίδι πολύ δυνατό. Έλειπε η ποιότητα, είχε πολλά φάουλ με πολλές διακοπές. Εμείς προηγηθήκαμε με 1-0 νωρίς στο β’ μέρος και αποκτήσαμε ένα πλεονέκτημα με την αποβολή του Φαζού, ενώ ο αντίπαλος μας πίεσε πάρα πολύ. Προσπαθήσαμε να είμαστε μέχρι το τέλος συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Όλος ο οργανισμός αφιερώνει τη νίκη στον Βασίλη Βασιλειάδη. Θα κάνουμε μ’ αυτή τη νίκη ήρεμα Χριστούγεννα. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και μπορεί να ονειρεύεται για κάτι καλό, αφού κάνει και πολύ καλή δουλειά ο κ. Παπαδόπουλος».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κικίλιας: Προανήγγειλε αλλαγές στο 112 – Για τι άλλο θα μας προειδοποιεί

Για τις αλλαγές που έρχονται στο 112 μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΪ…

2 Δεκεμβρίου 2023

Κωνσταντίνος Αργυρός: Τραγούδησε την «Αθήνα μου» στο Τορόντο με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου Ελλάδας – Βρετανίας, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της Αγγλίας,…

2 Δεκεμβρίου 2023

Χωρίς Ανδρέου στη Λάρισα η Νίκη

Χωρίς τον Βαγγέλη Ανδρέου θα αγωνιστεί στη Λάρισα με την ΑΕΛ η Νίκη. Ο έμπειρος…

2 Δεκεμβρίου 2023

Μαγεία

Το σπίτι του Αγιου Βασίλη στην πλατεία Ρ. Φεραίου «κεντρίζει» το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στην Κυψέλη: Σκοτώθηκε 45χρονος οδηγός μηχανής

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κυψέλη, με έναν 45χρονο οδηγό μηχανής να…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος φθινοπώρου

Στο τέλος του φθινοπώρου βόλτα σε παραλία του Παγασητικού, λίγο πριν την δύση του ηλίου……

2 Δεκεμβρίου 2023