Τοπικά

Έκλεισε με χρέη 189.000 ευρώ η δημοτική εταιρεία… επικοινωνίας της Σκιάθου

Παρελθόν αποτελεί για τη Σκιάθο η Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, που ιδρύθηκε για να λειτουργεί το Δημοτικό Ραδιόφωνο, το 2002 και αποδείχτηκε «φιάσκο». Ο δήμαρχος κ. Τζούμας δήλωσε στη «Θ» πως η κατάληξή της ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο που υποχρεώθηκε να αναλάβει η δική του δημοτική αρχή, με τα χρέη να είναι σωρευμένα.

Το λουκέτο αφήνει «πίσω» υποχρεώσεις της Επιχείρησης προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προσωπικό και προμηθευτές που καλείται να αποπληρώσει ο Δήμος Σκιάθου.
Σύμφωνα με την εισήγηση των εκκαθαριστών-ορκωτών ελεγκτών λογιστών, οι οποίοι συνέταξαν τον ισολογισμό απογραφής έναρξης της εκκαθάρισης, ο Δήμος Σκιάθου ως διάδοχος καλείται να αναλάβει τις υποχρεώσεις προς το πρώην προσωπικό της Επιχείρησης, προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και προς τους προμηθευτές.
Οι εκκαθαριστές αναφέρουν επίσης ότι δεν έχουν υποβληθεί από την επιχείρηση τροποποιητικές δηλώσεις εισοδήματος για τη χρήση 2012 και 2013, ισολογισμός και δήλωση εισοδήματος περιόδου εκκαθάρισης, δηλώσεις φόρου παρακρατούμενων φόρων, χρεωστικές τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ για την περίοδο Μάιος, Ιούλιος και Δεκέμβριος του 2008, εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ χρήσης 2008 και τροποιητικές εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ για τις χρήσης 2012 και 2013 .

Επίσης στη χρήση 2009, δεν έχει καταλογιστεί στα βιβλία της επιχείρησης δαπάνη που αναφέρεται στη σχέση της Επιχείρησης με τρεις εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν ασκήσει αγωγή σε βάρος της επιχείρησης ενώ έχουν προχωρήσει σε καταγγελία στην αρμόδια Υπηρεσία του ΙΚΑ και στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Η Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Σκιάθου συστάθηκε το 2002 και η σύστασή της τροποποιήθηκε το 2003 ως Δημοτική Επιχείρηση Ειδικού Σκοπού.

Αποτελούσε έτσι ιδιόρρυθμη κοινωφελή επιχείρηση.
Η επιχείρηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008 παρουσίαζε συσσωρευμένες ζημιές 34.659,8 ευρώ ενώ υπήρχαν απαιτήσεις από πελάτες ποσού 26.815,89 ευρώ. Στη συγκεκριμένη χρήση καθώς και στη χρήση 2009 δεν είχε καταλογιστεί στα βιβλία της επιχείρησης δαπάνη που αναφέρεται στη σχέση της με τους τρεις εργαζόμενους.
Σήμερα το γενικό σύνολο των υποχρεώσεων της Επιχείρησης ανέρχεται σε 189.631,06 ευρώ.

Το 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου είχε αποφασίσει τη λύση και την εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Επικοινωνίας, όπως επίσης και την ανάληψη όλων των απαιτήσεων και υποχρεώσεών της.
Στη συνεδρίαση του, στις 26 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου αποφάσισε ομόφωνα τη διαγραφή των απαιτήσεων και οφειλών για τις οποίες έχει παρέλθει η νόμιμη προθεσμία διεκδίκησής τους, να αναλάβει τις υποχρεώσεις προς το προσωπικό, Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τους προμηθευτές. Επίσης ο Δήμος θα αναλάβει επίσημα όλα τα πάγια της Επιχείρησης ενώ εξουσιοδοτήθηκε λογίστρια για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαγραφεί η Επιχείρηση από όλα τα μητρώα ( ΔΟΥ, ΙΚΑ -ΕΦΚΑ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το