Ελλάδα

Εκκρεμείς συντάξεις: Ένας στους δύο υπαλλήλους του ΕΦΚΑ παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση

Προθεσμία έως το τέλος του χρόνου έδωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ στους υπαλλήλους που εμφανίζουν χαμηλές επιδόσεις όσον αφορά στο στόχο έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. Αν δεν ανεβάσουν τη βαθμολογία τους, τους προειδοποίησε ότι θα εξαιρεθούν από τα κλιμάκια απονομής των συντάξεων και θα «τιμωρηθούν» με δυσμενή μετάθεση.

Τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά δείχνουν ότι ένας στους δύο υπαλλήλους παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση.

Ειδικότερα από τους 600 εισηγητές των κλιμακίων:

το 25% δηλαδή οι 150 βγάζουν μόλις 2 συντάξεις το μήνα

το 25%, δηλαδή 150 υπάλληλοι βγάζουν μόλις 8 συντάξεις το μήνα

το 25%, δηλαδή 150 υπάλληλοι, βγάζουν 19 συντάξεις το μήνα

το 25%, δηλαδή 150 υπάλληλοι, βγάζουν 45 συντάξεις το μήνα

Με τις πρώτες δυο κατηγορίες υπαλλήλων υπάρχει ζήτημα, καθώς πρέπει να προσεγγίσουν τουλάχιστον τον μέσο όρο των 20-25 συντάξεων το μήνα.

Παράλληλα το Νοέμβριο οι «αριστούχοι» του ΕΦΚΑ αναμένεται να λάβουν με πολύμηνη καθυστέρηση το μπόνους που έχει θεσπιστεί για τoυς υπαλλήλους που εκδίδουν υψηλό αριθμό συντάξεων. Τις επόμενες ημέρες ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης θα παρουσιάσει στο λεγόμενο πράσινο κτήριο της Λεωφόρου Κηφισίας τον «πύργο ελέγχου» (control Tower) ένα ψηφιακό εργαλείο για την παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων από την υποβολή τους έως και την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Μέσω του πύργου ελέγχου η διοίκηση θα μπορεί να παρακολουθεί με στοιχεία και ανά υπάλληλο σε πραγματικό χρόνο τη διεκπεραίωση κάθε υπόθεσης. Το νέο ψηφιακό σύστημα επιτρέπει στη διοίκηση του ΕΦΚΑ να έχει άμεση πληροφόρηση, 24 ώρες το 24ωρο και σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα που αφορούν το πλήθος των εκκρεμών συντάξεων συνολικά και ανά τ. Ταμείο, ανά κατηγορία αιτήσεων (γήρατος, αναπηρίας κ.λπ.), ανά Περιφέρεια και ανά τ. Ταμείο.

Την ίδια ώρα ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει τη σημαντική αποκλιμάκωση σε ποσοστό άνω του 85% των εκκρεμών συντάξεων που καταγράφεταιστο τ. ΤΣΑΥ, στο τ. ΤΑΝ και σε αρκετό βαθμό στο τ. ΤΣΜΕΔΕ. Πρόκειται για τρία από τα πλέον προβληματικά τ. Ταμεία με συσσώρευση χιλιάδων συνταξιοδοτικών αιτήσεων υγειονομικών, νομικών και μηχανικών που η εκκαθάριση τους καθυστερούσε για χρόνια (κάποιες από αυτές από το 2016).

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το