Τοπικά

Εκκλησίες στη Μαγνησία που πανηγυρίζουν του Αγ. Πνεύματος

Τη Γενέθλιο ημέρα της εορτάζει η Εκκλησία την Κυριακή της Πεντηκοστής 27 Μαΐου, ενώ παράλληλα, τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, του Ομολογητού. Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, προσκεκλημένος του μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα, προβάλλει και τιμά η Εκκλησία τη Δευτέρα 28/5. Στη μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ναοί:

Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου: Την παραμονή στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Αγίας Τριάδος Άνω Βόλο: Την παραμονή θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Αγίας Τριάδος Σούρπης: Την παραμονή θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού.
Αγίας Τριάδος Μουρεσίου: Την παραμονή θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, αρχιερατικού Επιτρόπου Κισσού.
Αγίας Τριάδος Τρικερίου: Την παραμονή θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο αρχιμ. Αμφιλόχιος Μήλτος.
Αγίας Τριάδος Κατηχωρίου: Την παραμονή θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το