Τοπικά

Έκκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας στα μέλη της να συμβάλουν στην αποφυγή πυρκαγιών στην περιοχή 

Έκκληση στους ιδιοκτήτες και το προσωπικό όλων ξενοδοχείων της Μαγνησίας να βρίσκονται σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς, απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, καλώντας τα μέλη της, σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψη τους  οποιαδήποτε εστία πυρκαγιάς, να τηλεφωνήσουν άμεσα στο 199 ή στο 112.

Η διοίκηση της Ένωσης καλεί, επίσης, τους ξενοδόχους να αποφύγουν εργασίες ή δραστηριότητες που προκαλούν υπερθέρμανση και να αποτρέψουν  όποιον προβεί πιθανώς σε εργασία που μπορεί να προκαλέσει σπίθες, όπως π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου ισχύει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα σε δάση αλλά και άλση εντός οικιστικών ιστών.

“Βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση στην χώρα μας και ταυτόχρονα μια τεράστια περιβαλλοντική αλλά και οικονομική καταστροφή για τις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη χώρα μας και οι συνέπειες της οποίας θα μας ακολουθούν για τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει από πλευράς μας αυτές τις δύσκολες μέρες και με την αύξηση της εντάσεως των ανέμων να συντελέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αποφυγή των πυρκαγιών στην περιοχή μας”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η Ένωση έχει παρέμβει, ώστε σε περιοχές που παρατηρείται διακοπή υδροδότησης, εφόσον δεν γίνεται διαφορετικά, τουλάχιστον να γίνεται στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 1-6 το ξημέρωμα, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ζημιά στις επιχειρήσεις και επίσης, να προηγούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις για επισκευή τυχόν βλαβών. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τα μέλη της να ενημερώνουν τη διοίκηση για παρόμοια φαινόμενα στην περιοχή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το