Κόσμος

Εκκληση της δημάρχου Βαρκελώνης: Σταματήστε την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Εκκληση προς τους ηγέτες της Καταλονίας, να παραιτηθούν της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, απηύθυνε η δήμαρχος Βαρκελώνης.

Η Αντα Κολάου τους κάλεσε να αποκατασταθεί ο σταθερός διάλογος. «Για αυτό τον λόγο πρέπει να παραιτηθούμε της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας μια και για πάντα… (…) και από την άλλη, πρέπει να τερματιστούν τα μέτρα επιτροπείας που η κεντρική κυβέρνηση έλαβε στην Καταλονία», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta.

Η ισπανική κυβέρνηση απειλεί να αναστείλει πλήρως ή μερικώς την αυτονομία της Καταλονίας, εάν ο πρόεδρος της περιφέρειας Κάρλες Πουτζδεμόντ δεν εγκαταλείψει τα σχέδιά του για ανεξαρτησία.

«Η κλιμάκωση της έντασης τον τελευταίο καιρό καταγράφεται σε κοινωνικό επίπεδο (…) ωστόσο υπάρχει επίσης η οικονομική πτυχή, διότι προφανώς πολλά πράγματα διακυβεύονται» σημείωσε η Κολάου. «Υπάρχει μια τεράστια πλειονότητα (…) που επιθυμεί τώρα τη διεξαγωγή του διαλόγου και να βάλουμε ένα τέλος με αυτήν την κακή κατάσταση αβεβαιότητας για ολόκληρο τον κόσμο», συμπλήρωσε.

«Κανείς δεν πρέπει να το βιώσει ως μια ήττα ή να πιστέψει ότι έχει προβεί σε πάρα πολλές υποχωρήσεις έναντι των άλλων» υπογράμμισε. «Οι ηγέτες που θα είναι ικανοί να το κάνουν αυτό, πιστεύω ότι θα τιμηθούν, θα τους συγχαρούν και θα κερδίσουν την αναγνώριση από το σύνολο των πολιτών», κατέληξε η δήμαρχος της Βαρκελώνης.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το