Ελλάδα

Έκκληση στους ξενοδόχους της Λέσβου να δεχτούν πρόσφυγες

Έκκληση να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους για να δεχτούν πρόσφυγες και μετανάστες, που ζουν σε άθλιες συνθήκες εξαιτίας της κακοκαιρίας, απευθύνει η κίνηση πολιτών της Λέσβου «Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο» στους επιχειρηματίες του νησιού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο επικεφαλής της κίνησης με τον Περικλή Αντωνίου, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, κάλεσε τους επιχειρηματίες να δεχτούν τους ανθρώπους αυτούς, που δοκιμάζονται από τη βαρυχειμωνιά.
Από την πλευρά του, ο κ. Αντωνίου διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ απαγόρευση φιλοξενίας στα ξενοδοχεία της Ένωσης, αλλά είχαν υπάρξει μόνο σχετικές συστάσεις από το διοικητικό της συμβούλιο. Δήλωσε ακόμη, ότι συμμερίζεται και ο ίδιος τα προβλήματα των προσφύγων και μεταναστών που όξυνε η παρατεταμένη κακοκαιρία και ειδικά η χιονόπτωση, και διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει και τις απόψεις της Κίνησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα μέλη της κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο», ανεξάρτητα από τις αιτιάσεις των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, θεωρούν ότι μπροστά στις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας, προέχει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, πρόσφυγες και μετανάστες».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το