ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία

Ελλάδα

Πήρε κλίση… το κολωνάκι 

Οι εικόνες της ημέρας

Οι «σκελετοί» του ΠΑΣΟΚ

Παραπολιτικά

Διάλυση στο ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας 

Παραπολιτικά

Τοπικά

Εκκένωση οικισμού στην Καρδίτσα λόγω κακοκαιρίας (video)

Στην πλήρη εκκένωση του οικισμού των αθιγγάνων στη θέση Μαύρικα, του Δήμου Καρδίτσας, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι αρχές, λόγω κινδύνου πλημμυρών.

Ο οικισμός βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Καράμπαλη, η στάθμη του οποίου βρισκόταν από το πρωί σε υψηλά επίπεδα και από την στιγμή που υπήρξε υπερχείλιση κρίθηκε αναγκαίο να εκκενωθεί ο οικισμός προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Στον χώρο του οικισμού μετέβη ισχυρή δύναμη με οχήματα τόσο της Πυροσβεστικής όσο και της Αστυνομίας, προκειμένου και να ενημερώσει και να συντονίσει και να βοηθήσει στην προσπάθεια απομάκρυνσης των κατοίκων.

Η κατάσταση κοντά στο ποτάμι ήταν πολύ δύσκολη εξ αρχής αλλά με την πρόοδο του χρόνου άρχισε να γίνεται αισθητή η ένταση του προβλήματος και στα κεντρικά σημέια του οικισμού, αφού η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει τόσο στις αυλές των σπιτιών, κάποιες εκ των οποίων «βυθίστηκαν», ενώ και στους δρόμους της Μαύρικας η κίνηση των οχημάτων γινόταν σε πολλά σημεία με δυσκολία από τα νερά που είχαν συγκεντρωθεί.

Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν είτε με τα δικά τους οχήματα, όσοι είχαν αυτή την δυνατότητα, είτε με οχήματα της πυροσβεστικής που μπορούσαν να μεταφέρουν άτομα, είτε με της αστυνομίας και της Περιφερειακής Ενότητας, τουλάχιστον έως την διασταύρωση του δρόμου Καρδίτσα – Μέλισσα, όπου και ανέμεναν λεωφορεία του ΚΤΕΛ για να τους μεταφέρουν.

Οι εικόνες ήταν πραγματικά τραγικές καθώς αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούσαν να μεταφέρουν στρώματα, σκεπάσματα, κάποια αντικείμενα που ήθελαν να διασφαλίσουν για να μην καταστραφούν, αλλά είχαν αφήσει πίσω πολλές από τις οικοσυσκευές, ελπίζοντας ότι τα νερά δεν θα εισχωρήσουν στα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ: karditsalive.net

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το