Κόσμος

Εκκενώνονται οικισμοί λόγω πυρκαγιών στο Σαν Ντιέγκο

φωτια_ΗΠΑ

Εκκενώνονται πολλοί οικισμοί κοντά στον Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, από το φόβο των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και μέρες. Για το Σαββατοκύριακο αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες και οι τοπικές έδωσαν εντολή για την εκκένωση κατοικιών αργά χθες, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.
Ειδικότερα η αστυνομία της περιοχής Όραντζ Κάουντι διέταξε να εκκενωθούν υποχρεωτικά περί τα 30 σπίτια που βρίσκονται γύρω από τον εθνικό δρυμό του Κλίβελαντ. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής εξαπλώθηκε γρήγορα σε έκταση 5.260 στρεμμάτων προκαλώντας νέες εστίες φωτιάς.
Ο κίνδυνος νέων πυρκαγιών είναι αυξημένος και το έργο των πυροσβεστών προβλέπεται πιο δύσκολο τις προσεχείς ημέρες, λόγω του κύματος καύσωνα που αναμένεται. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου (NWS), το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει τουλάχιστον έως την Τρίτη στη Καλιφόρνια και πιθανόν να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ γι αυτή την εποχή του έτους με τον υδράργυρο να ανεβαίνει έως 38 βαθμούς στο Λος Άντζελες και έως 42 βαθμούς στις κοινότητες της ερήμου της περιοχής αυτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το