Ελλάδα

Εκκενώνεται το Κρίκελο Ευρυτανίας – Κόπηκε στη μέση το χωριό από κατολίσθηση

krikelo

Στην εκκένωση του χωριού Κρίκελο στη Ευρυτανία προχωρούν οι αρχές καθώς η σφοδρή κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε όλο το νομό.

Ένα από τα χωριά που χτυπήθηκε είναι και το Κρίκελο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει κοπεί στη μέση, από κατολίσθηση, ενώ σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό έχει κοπεί και δρόμος με αποτέλεσμα το Κρίκελο και άλλα χωριά της περιοχής να είναι αποκλεισμένα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr στην επιχείρηση παίρνουν μέρος πυροσβέστες από την Π.Υ.  Καρπενησίου και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, οι οποίοι ψάχνουν ένα ένα τα σπίτια του χωριού για να τα εκκενώσουν.

Οι κάτοικοι οι οποίοι είναι κυρίως ηλικιωμένοι μεταφέρονται με αυτοκίνητα έως ένα σημείο και στη συνέχεια τους περνούν απέναντι με αυτοσχέδιες σκάλες στο σημείο που έχει κοπεί ο δρόμος.

Αμέσως μετά τους παραλαμβάνουν λεωφορεία που έχει βάλει η Π.Ε. Ευρυτανίας για να τους οδηγήσουν σε ξενοδοχεία στο Καρπενήσι.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τα χιόνια που λιώνουν έχουν φουσκώσει όλα τα ποτάμια και τους χειμάρρους, ενώ έχουν προκαλέσει πολλές κατολισθήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών περιοχών και τη διακοπή κυκλοφορίας σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου.

πηγή www.iefimerida.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το