Τοπικά

Εκκενώνεται σήμερα το Λουτράκι Σκοπέλου για την εξουδετέρωση της νάρκης

Σήμερα Σάββατο, περίπου στις 10:00 το πρωί  στο λιμάνι Λουτρακίου της Γλώσσας, θα διεξαχθεί η επιχείρηση εξουδετέρωσης πυρομαχικού υλικού (Νάρκη Αγκυροβολίας τύπου GV του Β’ παγκοσμίου Πολέμου) από ειδικό κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού.
Για την ασφαλή έκβαση της επιχείρησης και την αποσόβηση οποιουδήποτε κινδύνου θα πρέπει να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 1000 μέτρων τόσο από τη θέση εντοπισμού της νάρκης όσο και κατά την πορεία ρυμούλκησης ως προς την προτεινόμενη από το Πολεμικό Ναυτικό θέση εξουδετέρωσής της. Συγκεκριμένα θα πρέπει να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις περιοχές Λουτράκι, Γλύστρα, Αγία Βαρβάρα, Κατακαλού, Καλάμια, Αρμενόπετρα, Κολωνάκι, Βίγλα, Περιοχή Μαριδάκη, Περιοχή Τζανετή, Κουκουναριά, Πθαράκια, Αθέατο.

Η μετακίνηση των πολιτών γίνεται με ιδία μέσα, μέσω της Επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Σκοπέλου, ή με οχήματα του Δήμου που θα βρίσκονται δίπλα από τη στάση λεωφορείων στο λιμάνι Λουτρακίου από τις 07:00 π.μ.
Ως χώρος συγκέντρωσης ορίζεται το Κατάστημα της Κοινότητας Γλώσσης στον οποίο μπορούν να παραμείνουν οι πολίτες μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

 Οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών, καλούνται να:
• Απομακρύνουν τα Ε.Ι.Χ. καθώς και τα επαγγελματικής χρήσης, οχήματά τους.
• Να αφήσουν, για προληπτικούς λόγους, ανοιχτά τα παράθυρα των οικιών και λοιπών κτισμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν ζημιές συνεπεία ωστικού κύματος, τυχόν ακούσιας έκρηξης του πυρομαχικού υλικού.
 Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να διακόψουν, προσωρινά, τη λειτουργία τους, έως τη λήξη της επιχείρηση εξουδετέρωσης της νάρκης.
 Θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα σκάφη από τον λιμένα Λουτρακίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τη δράση της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης κατά τη διάρκεια εξουδετέρωσης του πυρομαχικού υλικού, καλώντας στο τηλέφωνο 2424033502 (Κατάστημα Γλώσσης), κιν. 6977796701 (Αντιδήμαρχος κ. Ν. Βαφίνης) & 2424350115 ή 2424350101 (Δημαρχείο Σκοπέλου).
Τέλος, οι κάτοικοι Λουτρακίου, Γλώσσας, Παλιού Κλήματος, Νέου Κλήματος και των περιοχών που βρίσκονται σε ακτίνα 2606 μέτρων από τα σημεία που έχουν οριστεί και θα λάβουν χώρα οι επιχειρήσεις του Π.Ν., καλούνται να μην προβούν σε εργασίες υπαίθρου, από την έναρξη έως και τη λήξη της επιχείρηση εξουδετέρωσης της νάρκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το