Τοπικά

Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες – Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας έκαναν και χθες κατάληψη

Συνεχίστηκε και χθες η κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας από τους μαθητές οι οποίοι θέτουν τα δικά τους ζητήματα που έχουν σχέση τόσο με το διδακτήριο όσο και με αυτά που συνδέονται γενικότερα με την εκπαίδευση και τις αλλαγές που προετοιμάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Χθες ήταν η 18η μέρα που πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο σχολείο συνολικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας αναφέρουν πως «από την αρχή της χρονιάς έχουμε οργανώσει μια σειρά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια σε αντιδραστικά νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας που στόχο έχουν να κάνουν χειρότερο το σχολείο μας, ενάντια σε μια σειρά από ελλείψεις και κενά σε εργαστήρια, καθηγητές και βιβλία ειδικότητας, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με υπαρκτά κτηριακά προβλήματα του σχολείου μας, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε προχωρήσει σε κατάληψη για τα ίδια ζητήματα και κύρια με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Λύκειο και συγκεκριμένα για την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Ακόμα για τα ζητήματα υποδομής του σχολείου μας, που παρά τις υποσχέσεις που έδωσε ο Δήμος ακόμα δεν έχουν λυθεί, όπως τα ταβάνια που στάζουν.
Όσον αφορά στις εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, δηλώνουμε ότι ποτέ το σχολείο μας δεν συζήτησε και αποφάσισε κατάληψη με τέτοια αιτήματα. Οι μαθητές του σχολείου μας είμαστε ανήσυχοι για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Έβρο, όμως με κάθε αφορμή έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας στα θύματα των πολέμων, τους πρόσφυγες και διεκδικούμε να μπορούνε άμεσα να πάνε στις χώρες προορισμού τους».

Κλειστά τρία σχολεία
Στο μεταξύ τρία σχολεία της Μαγνησίας παρέμειναν χθες κλειστά λόγω των ιώσεων. Ειδικότερα αυτά τα σχολεία είναι το Δημοτικό Τσαγκαράδας, το Νηπιαγωγείο Μουρεσίου αλλά και το Νηπιαγωγείο Σούρπης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το