Τοπικά

Εκδρομή και κατάληψη… στο σχολικό συγκρότημα που πήρε φωτιά

IMG_7941

Η φωτιά σε θεατρικό σκηνικό από φελιζόλ, που εκδηλώθηκε χθες στο 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, άφησε πίσω της μεγάλες “πληγές”, οι οποίες δεν επιτρέπουν την ομαλή συνέχιση των μαθημάτων.
Σήμερα, οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου πήγαν εκδρομή, ενώ οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που στεγάζεται στο ίδιο συγκρότημα προχώρησαν σε κατάληψη σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συμμαθητές τους, που χθες κινδύνεψαν να καούν ή να πάθουν ασφυξία.

IMG_7951
Όπως ανέφερε ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ήταν αδύνατο σήμερα να γίνουν μαθήματα στο 2ο ΓΕΛ διότι, παρά τον πολύ καλό καθαρισμό που έγινε χθες σε όλους τους χώρους, οι καπνοί έχουν “ποτίσει” τους τοίχους και υπάρχει διάχυτη στον αέρα μια πολύ άσχημη μυρωδιά. Επίσης, πάνω στα θρανία αλλά και στα πατώματα υπάρχει μία κολλώδης ουσία που δεν έχει απομακρυνθεί παρά την εκτεταμένη χρήση απορρυπαντικών.
Στα αιτήματα που θέτουν οι καταληψίες μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, περιλαμβάνονται επίσης η πρόσληψη σχολικών φυλάκων, ο έλεγχος των συστημάτων ασφάλειας, η θέρμανση, η αποκατάσταση και ο έλεγχος των πυροσβεστήρων σε όλο το συγκρότημα του Πολυκλαδικού αλλά και στο ΣΕΚ, ο διορισμός καθηγητών για να σταματήσουν οι υπερωρίες κ.α. Ο κ. Σαβελίδης, πάντως, ανέφερε ότι οι πυροσβεστήρες αναγωμόθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014 με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το