Τοπικά

Έκδοση για την ιστορία της Ευαγγελίστριας

iones_01

Την έκδοση επιστημονικού Τόμου για την ιστορία του μνημειακού και προσφυγικού Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, μέσα από τον οποίο θα προβάλλονται και τα κειμήλια των αλησμόνητων πατρίδων, που φυλάσσονται στον μουσειακό χώρο του γυναικωνίτη του Ναού, προωθεί η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος.
Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν με τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο η Πρόεδρος των Ιώνων κ. Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου και η Αντιπρόεδρος κ. Βάσσα Παρασκευά
Υπεύθυνες για την συγγραφή του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Τομέα Έρευνας, Διαχείρισης και Συντήρησης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Κειμηλίων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα είναι η κ. Βάσσα Παρασκευά Δρ Θεολογίας και η κ. Μαρία Νάνου Δρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στο μεταξύ η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Μνήμη Βυζαντίου», σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, διοργανώνει εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», την Τρίτη 12 Μαϊου, στις 7.30μ.μ.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Χαιρετισμοί
Τραγούδι: «Πόλη Κωνσταντινούπολη»
Ερμηνεύει η Αθηνά Μακεδών, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου
Α΄ Εισήγηση: Κων/νου Χαραλαμπίδη, Ομότιμου Καθηγητού Α.Π.Θ., με θέμα «Καλλιτεχνικές και Θεολογικές παρατηρήσεις στο ζωγραφικό διάκοσμο της Μονής της Χώρας στην Κων/πολη»
Β΄ Εισήγηση: Σάββα Τσιλένη, Δρος Αρχιτέκτονος, Πολεοδόμου Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με θέμα «Οι Ρωμιοί αρχιτέκτονες της Πόλης κατά τον 19ο αι.»
Θα ακολουθήσει θεατρικό απόσπασμα, με θέμα την Άλωση της Πόλης, από την  θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, σε σκηνοθεσία Δ. Νάνου.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Βάσσα Παρασκευά. Δρ Θεολογίας, Δ/ντρια 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το