Τοπικά

Εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» στην πλατεία Αγ. Νικολάου

SANYO DIGITAL CAMERA

Στην Πλατεία Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Βόλο οι εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» με επιδείξεις από το Ε.Κ.Α.Β.
Το Ε.Κ.Α.Β., στο πλαίσιο «Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς» διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα με στόχο την προσέγγιση, την ευαισθητοποίηση (μέσω της πληροφόρησης) αλλά και στην εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με την εξέχουσα σημασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή(CPR/AED) για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την επιβίωση των θυμάτων καρδιακής ανακοπής. Παράλληλα, με την ευκαιρία αυτών των εκδηλώσεων, στελέχη του Ε.Κ.Α.Β. πληροφόρησαν τους πολίτες για τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τις δραστηριότητες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ενώ φρόντισανγια την παροχή βασικών και αναγκαίων γνώσεων για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, δεδομένου ότι ο καθένας μας , οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να κληθεί να παράσχει βοήθεια σε κάποιον συνάνθρωπο μας.

Όπως τονίστηκε ανησυχητική είναι η αύξηση καρδιολογικών περιστατικών που παρουσιάζονται ακόμη και σε παιδιά, ενώ ο Βόλος είναι «γυμνός» στην εγκατάσταση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, που προβλέπονται από την νομοθεσία και είναι υποχρεωτικοί για δημόσιους και ιδιωτικούς πολυσύχναστους χώρους.

Επιδείξεις στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή πραγματοποιήθηκαν σε ανοιχτούς χώρους και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το