Τοπικά

Εκδηλώσεις για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας

Τη γιορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας τιμά η Εκκλησία την Τρίτη.
Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η Ευαγγελίστρια.
Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει η τελετή του Επιταφίου της Παναγίας, τα Εγκώμια σύμφωνα με το Τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ακριβώς όπως γίνονται στον τάφο της Παναγίας στη Γεθσημανή και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους πέριξ του Ναού. Στις 11.00 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 2.30 π.μ.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσύγκελου.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσης:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιγνατίου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυνόβρυσης:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Βαρνάβας Σαράτσης.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου Αλμυρού.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Χρήστου Μπούντη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο πρωτ. Ιωάννης Μπουρτζής.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Σπυρίδωνος Παγωνάρη.
Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς:
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σεσημασμένοι χούλιγκαν στους 424 που αφέθηκαν ελεύθεροι για τον τραυματισμό του αστυνομικού – Κάποιοι αρνήθηκαν να δώσουν DNA

Σεσημασμένοι χούλιγκαν ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους 424 προσαχθέντες που τελικά αφέθησαν όλοι…

9 Δεκεμβρίου 2023

Επίδοξος αγοραστής αυτοκινήτου έπεσε θύμα διπλής απάτης

Ακριβά στοίχισε σε έναν 39χρονο Έλληνα από την Καστοριά η προσπάθειά του να αγοράσει ένα…

9 Δεκεμβρίου 2023

«Την αγαπώ πολύ και θέλω να γυρίσει σπίτι» – Η δραματική έκκληση της μητέρας της εξαφανισμένης Χρυσάνθης

Όσο περνούν οι ώρες και οι μέρες η αγωνία για τη Χρυσάνθη Μουχταροπούλου -που έχει…

9 Δεκεμβρίου 2023

Αρκετός

Αρκετός κόσμος στην προχθεσινή παρουσίαση του βιβλίου «Κοίτα, ξημερώνει» της Δέσποινας Λάππα - Κόντου στην…

9 Δεκεμβρίου 2023

Περιμένει το Μαρούσι στα Άνω Λιόσια η ΑΕΚ

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων η ΑΕΚ περιμένει το Μαρούσι (20:15 ΕΡΤ 3). Η «Ένωση»…

9 Δεκεμβρίου 2023

«Ήρθε κανείς να δει τις κάμερες εάν είναι ξηλωμένες;» – Ξεσπά για τις κατηγορίες συγκάλυψης η ιδιοκτήτρια ταβέρνας στην Αράχωβα

Ο βασανισμός του Όλιβερ και το γεγονός ότι ο δράστης της φρικτής κακοποίησής του παραμένει…

9 Δεκεμβρίου 2023