Θ Plus

Εκδηλώσεις, εκδρομές και κοπή της βασιλόπιτας από συλλόγους στη Μαγνησία

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

–H Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αλότοπος» στον Αλμυρό ξεκινά τη νέα χρονιά με μια μοναδική μουσική συναυλία που θα μας παρουσιάσει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος στην «Αποθήκη της Αλατοστράτας» την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 στις 9 μ.μ. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Καινούριος-κιθάρα, Ηλίας Βελλής-μπουζούκι. Φιλική συμμετοχή: Πατρίτσια Πίρας-τραγούδι. Επιμέλεια ήχου: Μίλτος Λασκαρίδης.

–Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας προσκαλεί στην εκδήλωση «Κοπή της βασιλόπιτας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου. Θα γίνει παρουσίαση του Ημερολογίου 2018 από την κ. Στέλλα Γιακούλα, ενώ θα τιμηθεί και ο πρώην δήμαρχος Βελεστίνου κ. Βασίλειος Καραμπερόπουλος για την προσφορά και το συγγραφικό του έργο, αναφορικά με τους Περιβολιώτες στην ευρύτερη περιοχή Βελεστίνου.

–Με τον ερχομό του καινούργιου χρόνου, οι φίλοι του λαϊκού τραγουδιού και του Στέλιου Καζαντζίδη άλλαξαν έδρα και τώρα τα μέλη του συλλόγου θα τους βρουν στην οδό Μακρυγιάννη 56. Δεκαπέντε χρόνια στο πολιτιστικό και κοινωνικό τους έργο και συνεχίζουν κόντρα στις δυσκολίες της εποχής ,να παράγουν έργο που αναδεικνύει το λαϊκό τραγούδι που μεγάλωσε πολλές γενιές Ελλήνων. Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου έχουν προγραμματίσει στις 7.00 το απόγευμα, τη γενική τους συνέλευση όπου θα γίνει ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του έτους 2017 και θα ορισθεί εφορευτική επιτροπή που θα διενεργήσει τις εκλογές σε ημερομηνία που θα αποφασισθεί ,για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής. Έτσι καλούνται τα μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν στη ΓΣ για να υπάρχει απαρτία.

–Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος – παράρτημα Βόλου θα κόψει την πίτα του την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου (7 μ.μ.) στο ξενοδοχείο «Παρκ». Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων. Γουργουλιάνης με θέμα «Ιατρική και Πολιτισμός. Το παράδειγμα της φυματίωσης». Τον ομιλητή θα παρουσιάσει η Αννίτα Πρασσά, δρ. ιστορικός, προϊσταμένη των ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Μαγνησίας.

–Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της σε συνεστίαση για την κοπή της βασιλόπιτας, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ώρα 12 μ. στο κέντρο Souipas Palace στις Αλυκές. Ζωντανή μουσική με τον Γιώργο Πάγκαλο και την Aida στο βιολί. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν παιδικά και εφηβικά τμήματα της Εστίας με μικρασιατικούς χορούς.

–Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Θηλέων Βόλου ενημερώνει τα μέλη και τις φίλες του ότι η κοπή της πίτας του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι στις 14 Ιανουαρίου στο «Γκάζι» με πλήρες μενού και ζωντανή ορχήστρα. Πληροφορίες τηλ. 2421059509, 46095, 38898.

–Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ Ν. Μαγνησίας, διοργανώνει εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 18 Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου, οδός Ν. Πλαστήρα 1.

–Ο Σύλλογος Καππαδοκών Νομού Μαγνησίας θα κόψει την πίτα την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Βασιλείου.

–Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας στήνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αγάπης και της ελπίδας με ρίζες αλληλεγγύης και με τη δική σας πολύτιμη συμβολή εν όψει των άγιων ημερών που πλησιάζουν και με κοινωνική ευαισθησία ελάτε να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε ένα μέρος από το ετήσιο γάλα των παιδιών του «Ιδρύματος Άσπρες Πεταλούδες». Τα στολίδια του δέντρου μας θα είναι τα κουτάκια από γάλα που και εσείς θα μας προσφέρετε. Μετά το πέρας των εορτών τα γάλατα θα προσφερθούν στο ίδρυμα. Για την προσφορά σας επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 24210-58768 – 6948503141 ή στο γραφείο μας Μαυροκορδάτου 168Α κάθε Τετάρτη 17.30 – 18.30.

–Από τον Σύνδεσμο Εθελοντών Αγριάς ανακοινώνεται: «Παρακαλείσθε όσοι από τους πολίτες της Αγριάς θέλετε να προσφέρετε κάτι από το υστέρημά σας για το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» (τρόφιμα ή είδη καθαριότητας και υγιεινής), να τα παραδώσετε στο ΚΑΠΗ Αγριάς. Υπεύθυνος για τη συλλογή των ειδών είναι ο κ. Καπογιώργος Ευάγγελος (τηλ. επικοινωνίας 6979947118)».

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

–Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας διοργανώνει 2ήμερη εκδρομή στις 6 και 7/1 στην Αθήνα (επίσκεψη στην έκθεση Van Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής – Πολεμικό Μουσείο Αθηνών – Όσιο Εφραίμ στη Ν. Μάκρη – Λίμνη Μαραθώνα – Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης «Η ζωή μου όλη – Στ. Καζαντζίδης». Πληροφορίες στα τηλ. 24210 58768, 6948503141.

–Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου «Ο Παν» προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις: Κυριακή 14/1/2018: Χάνια Πηλίου – κοπή πίτας συλλόγου στο καταφύγιο, ώρα 12.00 μ. Όσοι επιθυμούν μπορούν να διανυκτερεύσουν από το Σάββατο στο καταφύγιο. Θα γίνουν πορείες: Α): Πορταριά-Αλικόπετρα-Καταφύγιο, Β): Αηδονοφωλιές-Μακρινίτσα-τρανό ίσωμα-καταφύγιο. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μετά τις γιορτές. Σάββατο- Κυριακή 27-28/1/2018: Πολιτιστική εκδρομή στην Αθήνα για την έκθεση Van Gogh Alive, Αρχ. Μουσείο -έκθεση για τον Αδριανό, Ακρόπολη-Θέατρο Διονύσου-Ηρώδειο, Μουσείο Ακρόπολης, Κυκλαδικής Τέχνης, Ίδρυμα Νιάρχου και θέατρο. Δηλώσεις: Γ. Χαραλαμπίδου (6977806329). Το καινούριο πρόγραμμα θα είναι έτοιμο μετά τις γιορτές. Τα γραφεία του συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά από 18/12/2017 έως 8/1/2018. Πληροφορίες στο κινητό του συλλόγου 6976904236.

–Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου υλοποιώντας το πρόγραμμά του με τίτλο «Θρησκευτικός τουρισμός στο Πήλιο και Άγιο Όρος» διοργανώνει τετραήμερο θρησκευτικό προσκύνημα στο Άγιο Όρος. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Ιανουαρίου 2018 που με το παλιό ημερολόγιο εορτάζεται η Πρωτοχρονιά στο Άγιο Όρος. Η εκδρομή πραγματοποιείται δωρεάν για τα μέλη – υποστηρικτές του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου. Η τιμή για τα μη μέλη είναι 150 ευρώ. Θα γίνει επίσκεψη στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, στο Άξιον Εστί στις Καρυές, στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και άλλα Μοναστήρια. Δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Παπαθανασίου Φωτεινή στο τηλέφωνο 6995798252 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2018.

–Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Θηλέων Βόλου ενημερώνει τα μέλη και τις φίλες του ότι θα πραγματοποιηθεί 2ήμερη εκδρομή στην Αθήνα Παρασκευή και Σάββατο 9-10 Φεβρουαρίου για την παρακολούθηση της παράστασης «Τόσκα» στη Λυρική Σκηνή Σταύρος Νιάρχος και την έκθεση Van Gogh στο Μέγαρο Μουσικής. Πληροφορίες – συμμετοχές μέχρι 20 Ιανουαρίου στο Les Hirondelles τηλ. 2421032171.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το