Πολιτισμός

Εκδήλωση υπογραφής του βιβλίου «Ίσκιοι στο φως» από την Άρτεμη Παπανδρέου

«Ίσκιοι στο φως» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο που υπογράφει η Άρτεμη Παπανδρέου από τις εκδόσεις Σιδέρη, με τη συγγραφέα να βρίσκεται την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Public Βόλου, για την υπογραφή του νέου της βιβλίου, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που προβλέπονται.
Το νέο μυθιστόρημα της Άρτεμης Παπανδρέου είναι αφιερωμένο στις γυναίκες όλου του κόσμου, που τόλμησαν να διεκδικήσουν το όνειρό τους και στις γυναίκες που δεν έπαψαν ποτέ να οραματίζονται μια νέα αυγή, γεμάτη φως.
Ο φόβος της σκιάς του την είχε γραπώσει στα νύχια του. Η λογική της, στην αρχή, αντι¬στεκόταν σθεναρά. Όμως η αντίδραση έγινε θυμός, ο θυμός ενοχή και η ενοχή απόγνω¬ση που θόλωσε το βλέμμα. Η απελπισία είχε τυλίξει γύρω της ένα μαύρο σεντόνι και στραγγάλιζε κάθε κύτταρο του μυαλού της.
Μα, μέσα της, η ψυχή σάλπιζε ελευθερία.

Μια απόλυτη στιγμή παράνοιας την έφερε αντιμέτωπη με την ψυχρή ανάσα του θανάτου. Το επεδίωξε. Τότε, όμως, η ζωή όρισε τους δείχτες του ρολογιού της να κινηθούν αντί¬στροφα. Μηδένισε το κοντέρ της. Και πήρε να μετρά από την αρχή. Με καινούργια νήμα¬τα στον αργαλειό της, με νέα υφάδια και στημόνια ξεκίνησε να υφαίνει όνειρα, να υφαίνει χαρά, έρωτα, δημιουργία… Ξεκίνησε να τη ντύνει, επιτέλους, με χρώματα…
Οι ίσκιοι που την κυνηγούν, όμως, θ’ αφήσουν την ψυχή της να λιαστεί στο φως;
Ή μήπως θα γίνουν χειρότεροι κι από εφιάλτες;

Η Άρτεμις Παπανδρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Έζησε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια σε μια οικογέ¬νεια που της εμφύσησε την αγάπη για τα γράμματα, την εντιμότητα και το δίκαιο. Η αγάπη για τη συγγραφή συνυ¬πήρχε με την αρχή της ζωής της, αφού κατάγεται από λογοτεχνική οικογένεια.
Στόχος της ήταν το Πανεπιστήμιο αφού, εκτός από την πρόοδό της, οι εκθέσεις της πάντα διακρίνονταν για το ύφος και τον λόγο τους. Όμως, ο έρωτας την κράτησε πίσω, καθώς ο γάμος και το πρώτο παιδί ήρθαν νωρίς. Έτσι οι περγαμηνές και τα πτυχία έμειναν ανεκπλήρωτες επιθυμίες στο πίσω μέρος του μυαλού της.
Σήμερα εργάζεται στην πόλη του Βόλου, στην τεχνική εταιρεία που έχουν ιδρύσει, από κοινού, με τον σύζυγό της και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στα γραφεία, στις τεχνικές υπηρεσίες, στην αγάπη των παιδιών και των δυο μικρών εγγονιών της, αλλά και στη συγγραφή μυθιστορημάτων, πραγματοποιώντας έτσι το παιδικό της όνειρο να γίνει συγγραφέας.

Από τον Μάρτη του 2018 δραστηριοποιείται ως γραμματέας του φιλανθρωπικού Σωματείου «Ελληνική Μέριμνα Βόλου» που αποτελεί καταφύγιο για την κακοποιημένη γυναίκα, τη μάνα και το παιδί σε κίνδυνο.
Είναι μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.), της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτε¬χνών (Π.Ε.Λ.), της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ.), καθώς επίσης και του Συλλόγου Λόγου – Τέχνης – Μουσικής «Λίνος».
Το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Ένα χαμόγελο στον ουρανό» τιμήθηκε με το Β’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγω¬νισμό Λογοτεχνικού Βιβλίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Λίνος».
Βιβλία της που κυκλοφορούν: «Ένα χαμόγελο στον ουρανό» εβκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, «Πηλιορείτικο γαϊτανάκι» εκδόσεις Μολύβι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το