Τοπικά

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τις επιπτώσεις της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στους μαθητές

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών και εν όψει της κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων, διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 15/7/2021 στις 8 το βράδυ στο θεατράκι του Αναύρου με κεντρικό προσκεκλημένο τον καθηγητή του Παν. Δυτικής Αττικής και μέλος της ΝΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ερρίκο Βεντούρα, με θέμα “Δικαίωμα στη γνώση: Οι κοινωνικές επιπτώσεις του αποκλεισμού μαθητών από τη τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ)”.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, “από τη φετινή χρονιά το υπουργείο παιδείας άλλαξε το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί. Θεσπίσθηκε ένα νέο φίλτρο στην εισαγωγή των μαθητών, η ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ), ρύθμιση που δεν θα επιτρέψει να πληρωθούν όλες οι κενές θέσεις πρωτοετών στα πανεπιστήμια, μια και θα λειτουργεί ως κόφτης. Ιδιαίτερα, η συγκεκριμένη ρύθμιση στρέφεται απέναντι και στους πιο ευάλωτους μαθητές. Εκείνους που αναγκάζονται να εργαστούν για να ολοκληρώσουν το λύκειο. Τους υποψηφίους των εσπερινών λυκείων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιεί πιστά τη ατζέντα του νέοσυντηρητισμού, βασιζόμενη στην ιδεοληψία πως οι «κοινωνικές ανισότητες είναι κάτι το φυσιολογικό»”.
Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας ανοίγει τη συζήτηση προκειμένου να ενημερώσει μαθητές και γονείς για τις προβλέψεις για τη φετινή χρονιά και για να κάνει γνωστές τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα θέματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσο στα ΑΕΙ όσο και στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το