Τοπικά

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τον αθλητισμό στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Εκδήλωση για τον αθλητισμό διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 13 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, με ομιλητές τον Θεόδωρο Τσαλούχα, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο με την Λαϊκή Συσπείρωση, και τον Παύλο Παρασκευόπουλο, γυμναστή, υποψήφιο με την Λαϊκή Συσπείρωση.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Το σύνθημα “Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια μόνο για λίγους αλλά δικαίωμα για τους πολλούς” συμπυκνώνει μέσα σε μια φράση την πρόταση του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, αλλά και την αντιπαράθεση με το σημερινό σύστημα. Ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός και η βιομηχανία θεάματος, που θέλει το νέο και τη νέα από πρωταγωνιστές στο γήπεδο θεατές και καταναλωτές στην εξέδρα, όσο και στη δυσκολία πρόσβασης που έχει σήμερα ο νέος άνθρωπος σε υποδομές, αφού το πόσο και το πού θα γυμναστείς το καθορίζει η τσέπη σου.
Όσο η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός βρίσκονται στα χέρια της επιχειρηματικής δράσης, αποτελούν πεδία κερδοφορίας της, τόσο θα μειώνεται η πρόσβαση στο λαό και τη νεολαία, με ό, τι συνέπειες θα έχει αυτό για την υγεία και την ανάπτυξη των επόμενων γενιών. Για να αλλάξει αυτό, χρειάζεται σύγκρουση, ρήξη με το σύστημα της εμπορευματοποίησης εντός και εκτός έδρας, ρήξη με τις δυνάμεις που το υπηρετούν, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Έτσι μόνο θα ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση του δικαιώματος για Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό για όλο το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το