Τοπικά

Εκδήλωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών για το εργασιακό μέλλον και την καύση σκουπιδιών

Σύσκεψη- εκδήλωση για τα εργασιακά θέματα της “επόμενης ημέρας” και την διέξοδο που δίνει το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα πραγματοποίηση τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της καύσης από την ΑΓΕΤ, και την κατασκευή μονάδας παραγωγής SRF  στον ΧΥΤΑ Βόλου.
Την συνέλευση άνοιξε η γραμματέας του Συλλόγου Ευαγγελινού Δέσποινα,  που ανέφερε ότι “εδώ και καιρό ακούμε από την κυβέρνηση πως την «επόμενη μέρα» τίποτα δεν θα είναι ίδιο με πριν. Καλούν, λοιπόν, το λαό ουσιαστικά να υποταχθεί στη λεγόμενη «νέα κοινωνική ταυτότητα» που του πλασάρουν το κράτος και το κεφάλαιο, ώστε να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική κρίση, όσο γίνεται πιο ανώδυνα για την αστική τάξη και την εξουσία της. Με τις αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πέραν των αδρών χρηματοδοτήσεων, των κινήτρων και των φοροαπαλλαγών, οι καπιταλιστές παίρνουν ως «προίκα» μια ολόκληρη βεντάλια αντεργατικών μέτρων, τα οποία μπορούν και να συνδυάζονται μεταξύ τους, διαμορφώνοντας το «νέο εργασιακό τοπίο». Έτσι λοιπόν η λεγόμενη έξοδος από την καραντίνα σημαίνει στην πραγματικότητα για τις εργαζόμενες ενίσχυση της τηλεργασίας, των ακανόνιστων ωραρίων και άλλων “ευέλικτων” μορφών εργασίας”. Πρόσθεσε επίσης πως και στο κλάδο της υγείας η “επόμενη μέρα” σηματοδοτεί τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ως το αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει θεό την εμπορευματοποίηση και της ιδιωτικοποίηση της Υγείας”.

Κλείνοντας τόνισε πως εμείς θα πρέπει όσο περισσότερο γενικεύεται η επίθεση στην εργατική τάξη, τόσο περισσότερο να γενικευτεί η οργάνωση στα σωματεία μας και τους συλλόγους, η ανάπτυξη της πάλης «από τα κάτω» σε χώρους δουλειάς και κλάδους. Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης και της αντίστασης στα μέτρα της εργοδοσίας.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πέτρου Λίλα που χαρακτήρισε αντιεκπαιδευτικό το νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα πιο ανισότιμο και εξοντωτικό για τα παιδιά.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κυβερνητική τροπολογία που προβλέπει την αναμετάδοση του μαθήματος μέσω καμερών στο διαδίκτυο τονίζοντας ότι έτσι «βιάζεται» η παιδαγωγική πράξη και η σχέση ανάμεσα στους δασκάλους και τους μαθητές και οι σχέσεις των μαθητών μεταξύ τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ” μετατροπή του Βόλου σε αποτεφρωτήρα με την καρκινογόνα καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, και την κατασκευή μονάδας παραγωγής του “εναλλακτικού” καυσίμου από αποξηραμένα σκουπίδια, το SRF, στον ΧΥΤΑ Βόλου”. Τόνισε πως πρέπει να αντισταθούμε στις επενδύσεις που σκοτώνουν το περιβάλλον και τις ζωές μας. Η “πράσινη ανάπτυξη” τους δεν έχει καμιά σχέση με την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του. Αφορά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, που επεκτείνουν τις κερδοφόρες δραστηριότητές τους στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.Τέλος ενημέρωσε για την κινητοποίηση, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7:30μμ. στην παραλία του Βόλου, που διοργανώνουν τα σωματεία του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Συλλόγου Προσωπικού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας και στηρίζουν ακόμη 28 φορείς και σωματεία, αποτελώντας την καλύτερη απάντηση στους σχεδιασμούς της εταιρείας, των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και του Δήμου που δεν διστάζουν να πνίξουν μια ολόκληρη πόλη σε τοξικά και θανατηφόρα αέρια για τα κέρδη ενός ομίλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το